Bir çok Ahlenli vatandaşınında yardım aldığı yer olan TKM Müdürü Judith Spittler ‘’Tüketicilerin bize gösterdikleri güven nedeniyle onlara bir dizi bilgilendirme toplantıları, danışma , konuşma saatleri planladık. Bu etkinliklerde hukuki danışmanlık, tasarruflu elektrik ve diğer enerji kaynaklarını nasıl doğru tüketebiliriz, telekomünikasyon sözleşmeleri, emeklilik, kadınların yaşlılıkta mali zorluksuz bir yaşamları gibi konularda aksiyonlar, toplantılar planladık’’ dedi.

30. yıl kutlamaları için Ahlen Belediye Binasında TKM Personeli Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ve Warendorf İl İdaresi Vali yardımcısı Winfried Kaup ile birlikte 30. Yıl pastası kestiler.

Vatandaşlarımızın çoğu tüketici haklarını ve bu merkezleri tanımıyor

Almanya'da yaşayan Türkiyeliler'in çoğu ne yazıkki tüketici haklarını bilmedikleri ve Almancalarının yetersizliği nedeniyle bu konuda danışma merkezlerinden yardım almaktan kaçınıyorlar..

Almanyadaki göçmenlerin ve özelliklede bizim insanların tüketim alışkanlıkları, tüketim problemleri, tüketim konusunda yeterli derecede bilgi sahibi olmamalarından ve yerel Alman gazetelerini okumamalarından dolayı bu alanda hizmetler veren danışma merkezleri ile bağlantı kuramıyorlar.

Bir Eyalet Kurumu olan bir şubeside Warendorf’ ta bulunan Türk kökenli vatandaşlarımızında sık sık yardım, destek, danışmanlık aldığı TKM ( Verbraucherzentrale) 1976 dan beri Ahlenin çeşitli semtlerinde farklı mekanlarda Tüketicilere hakları ve Enerji kullanımı konusunda danışmanlık hizmetleri sonrası 2010 yılından beride Ahlen Belediye Binasının 1. Katında başarıyla sorun yaşayan Ahlen ve çevresinde yaşayanlara hizmetlerine devam ediyor.

TKM nin organize ettiği aksiyon programını bu kurumun sayfasında göerebilir katılım, müracaatlar yada ücretsiz danışmanlık alabilmek içinde aşağıdaki E-Posta adresine yazabilir yada telefonu arayıp randevu alabilirsiniz.

[email protected] yada Tel. 02382 9613101 (Ahlen) yine. 02581 531313 (Warendorf).

MEHMET TANLI