Almanya'da Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Nazi rejimi tarafından idam edilen Almanya Komünist Partisi eski başkanı Ernst Thälmann’ın başkent Berlin deki anıtının yıkılmasını talep etti.

Ernst Thälmann’ın, Greifswalder Strasse bulunan Ernst Thälmann Parkı’ndaki heykelinin yıkılması için hazırlanan dilekçe, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Belediye Meclis Üyesi David Paul tarafından verildi.

Basına yansıyan bilgilere göre, önergeye üçlü koalisyon hükümetinin ortakları Yeşiller ve FDP tarafından destek verildiği aktarıldı. Hükümetin büyük ortağı SPD ile muhalefetteki Sol Parti'nin ise heykelin yıkılması önergesine karşı oy kullancakları açıklandı.

CDU'lu Paul'un önergesi kabul edilirse 50 ton ağırlığındaki anıt heykelin sökülerek satılması ve elde edilen gelirin de Ukrayna'yı desteklemek için bir projeye aktarılmasının tasarlandığı bildirildi.  Önergenin oylanması önümüzdeki mayıs ayına ertelendi. Siyasi gözlemcilere göre, önergenin kabul edilmesi zor.

Demir Çelik işçileri yeni yönetimini seçti Demir Çelik işçileri yeni yönetimini seçti

ERNST THÄLMANN KİMDİR?

1925-1933 yılları arasında Almanya Komünist Partisi (KPD) başkanlığını yapan Ernst Thälmann, 1933 yılında Nazilerin gizli polis teşkilatı Gestapo tarafından tutuklandı. Buchenwald toplama kampındaki 11 yıllık hücre hapsinden sonra 1944 yılında Nazi lideri Adolf Hitler‘in emri ile idam edilen Ernst Thälmann’ın cesedi yakıldı.