Oelde kentinde yıllardır gençlere futbolu sevdiren Barışspor, düzenlediği Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi ile sporcu, siyasetcileri ve taraftarları bir araya getirdi. Geceye Kuzey Ren Vestfalya Uyum Bakanlığı müsteşarı Zülfiye Kaykın, Oelde Belediye Başkanı Karl-Friedrich Knop ve çok sayıda davetli katıldı. Birlik gecesinde bir konuşma yapan Barışspor başkanı Adnan Derviş, şöyle konuştu:

"‘Oelde Barışspor olarak yıllardır gençlerimize spor yapma imkanı vermekteyiz.Gençlerimiz arasındaki kaynaşma duygularının yükselmesine vesile olan barışspor, futbol oynama imkanı sunduğumuz gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını da sağlamaya çalışıyoruz."

Başkan Adnan Derviş tarafından salon girişinde çiçekle karşılanan ve salondaki davetlilerden de yoğun ilgi gören KRV Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın ise konuşmasında, "Sporla iç içe olan gençler daha sosyal oluyor ve bulundukları ortama hızlıca ayak uydurabiliyorlar.Ayrıca spor yapan gençler, şiddet eğilimli ortamlardan uzak duruyor.Böylece spor uyuma katkı sağlıyor demektir. Spor kulüpleri ve dernekleri desteklemeliyiz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kulüp başkanı Adnan Dervis, geceye katılımlarıyla destek veren siyasilere ve sporsor desteği veren işadamlarına birer teşekkür plaketi verdi. Gecenin eğlençe bölümünde ise sahnelerin sevilen sanatçıları Elif Can ve Aydın Çimen müzikleriyle davetlileri doyasıya eğlendirdi.



MG(AÖ/İD)