Otel Courdyard’da yapılan kahvaltılı toplantıda açılış konuşmasını yapan, işadamı Hasan Kurtuluş, geleneksel hale gelen kahvaltı toplantılarında İçişleri Bakanı SPD'li Boris Pistorius’u ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

FİŞLEMELERE SON VERDİK

Türk Ekonomi Kulübü’nun çalışmalarını takip ettiğini ve üyeleriyle tanışmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren bakan Pistorius “Önceki hükümet döneminde uygulanan cami kontrolleri ve fişleme uygulamaları tamamen kaldırılmış, o kayıtlar yakılmış, yok edilmiştir. Ne yazık ki Almanya genelinde olduğu gibi, eyaletimizde de İslam düşmanlığı var. Toplumun yarısı İslam dininden korkar durumdadır. Karşılıklı diyaloglarla bu ön yargıların zamanla azalacağına inanıyorum. hükumet olarak marjinal gruplarla mücadelemiz sürecektir” dedi.

NPD KAPATILMALI

Aşırı sağcı parti olan NPD’nin mutlaka kapatılması gerektiğini dile getiren Boris  Pistorius, “CDU’nun tutumu nedeniyle kendilerinden olmayan herkesi düşman olarak algılayan bir düşünceye sahip olan ırkçı parti NPD’nin kapatılması mümkün olmadı. İslami kendilerine tehdit olarak gören bu parti kapatılmalıdır” diye konuştu.

ÇİFTE VATANDAŞLIK OLMALI

Almanya'da yaşayan her Türk'e çifte vatandaşlık verilmesi gerektiğini söyleyen  Pistorius, “Aşağı Saksonya’nın eski başbakanı David McAlister ‘in cebinde çifte pasaportun olması normal, Türk kökenli milletvekili Mustafa Erkan’a gelince anormal. Böyle bir anlayış kabul edilemez. Opsiyon modelini  yetersiz buluyor ve mutlaka Türklere de çifte vatandaşlık verilmeli diyoruz” dedi.

GELENEK DEVAM EDECEK

Eyalet İçişleri Bakanı Boris Pistorius’un bakanlığının çalışmaları hakkında verdikleri bilgilerden memnun kaldığını dile getiren TWC üyesi Bülent Hanlı “İşveren, siyaset, spor ve toplumun değişik katmanlarından önde gelenleriyle kahvaltılı toplantılarımızda bir araya geliyoruz. Bu toplantılarda biz düşüncelerimizi aktarıyor, kendilerinin de bizler hakkında ki düşüncelerini alıyoruz. Bir şekilde oluşmuş ön yargıların kırılmasına katkı sağladığına inanıyorum. Bilgi alış-verişi oluyor ki bu da karşılıklı gelişmemize yardım ediyor” diye bilgi verdi.