SPD MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK : ‘’MERKEL’İN AÇIKLAMALARI SAMİMİYETSİZ’

 



 

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada Merkel’in seçim öncesinde bu şekildeki açıklamasını  ‘siyasi manevra’ olarak değerlendirdi.

 

Şimşek, ‘’Bugüne kadar Birlik Partileri ve Sayın Başbakan Merkel, çifte vatandaşlık, opsiyon modelinin kaldırılması gibi konulara hep karşı olduklarını dile getirdiler. Özellikle seçim öncesinde Türk vatandaşlarına vize kolaylığının sağlanabileceği yönünde Başbakanın bu yöndeki açııklasını samimiyetsiz buluyorum’ dedi.

 

 

‘’22 EYLÜL’DE ENERJİ AĞLARININ KAMU SEKTÖRÜNE DEVRALINMASI REFERANDUMU’’

 

Öte yandan Şimşek Hamburg Alevi Toplumu ( Haak Bir) de yaptığı konuşmada, 22 Eylül tarihinde enerji ağlarının kamu sektörüne tekrar devredilmesi ile ilgili refarandum konusunda misafirleri bilgilendirdi. Refaranduma "hayır" diyen şimşek, Hamburg eyaletinde refaranduma gidileceğini ve refarandumda evet cıkması durumunda Hamburg'da vergi ödeyenlere 2 milyarlık bir ek borç yüklenecegini ve Hamburg bütçesini yıllık yaklaşık 40 milyon Euroluk faiz yüküne sokacagına degindi. 



Ayrıca 2 milyarlık yatırımın, eski borulara, kablolara yatırım yapılmasının büyük bir sorumsuzluk olduğuna değindi ve şöyle devam etti. Enerji ağlarının 2020 yılında Atom santrallarının kapatılmasıyla , yenilenebilir enerji ye geçilmesi ile ancak büyük yarırımlarla kullanılabilecegine degindi ve  şu anda agların tekrar kamulaştırması özel şirketlerin finans yükünü devlete yükletmeden başka bir şey degil dedi. Ayrıca Şimşek, vergi ödeyenler birliginin, Hamburg Ticaret odasının,bir çok sivil toplum kuruluşunun, siyasi partilerin ( CDU, FDP) ve tarafsız bilir kişi ( expertlerin) raporlarının'da kendilerine destek verdiğine dikkat çekti.

 


Şimşek, "1997-2002 yılları arasında bilindiği gibi Hamburg Eelektrik İşleri’ni (HEW) Vattenfall, Hein Gas da E.on adlı şirketlere satılmıştı. Ben şahsen toplumun zaruri ihtiyaçlarının özelleştirilmesine karşıyım ve geçmişte özelleştirilmesi bir hataydı, ama  bu günde tekrar kamulaştırmak  daha da büyük bir hata olur dedi. Hamburg eyaleti olarak elektrik ağlarının yüzde 25,1’i kamuya ait ve Biz SPD ve bir çok bilir kişi agların kamulaştırarak enerji fiyatlarının düşmeyecegini açıklıyor . 


‘’SANDIKLARA GİDİP OY KULLANILMALI’

 

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre Türkiyeli seçmenlerin yüzde 43’ünün SPD’yi tercih ettiklerine işaret eden Şimşek, Türkiye kökenli Alman vatandaşlarının mutlaka sandıklara gidip oy kullanmalarını istedi.