Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, tasarının pek faydalı olmayacağı görüşünde olduğunu açıkladı.

Tagesspiegel gazetesine konuşan Steinmeier, Ermeni tasarısının soykırım olarak nitelendirilmesinin sorunun çözümüne katkısı olmayacağını düşündüğünü söyledi.


"Son derece hassas bir süreç"

“Ben Türkiye ile Ermenistan’ın yaşananları ortak bir çalışma ile ele almaları ve yakınlaşmalarının doğru olacağını savundum” diyen Steinmeier, dışardan müdahalelerin “son derece hassas bir süreç” olarak nitelendirdiği Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilere zarar vereceğine dikkat çekerek, 2 Haziran’da ele alınacak tasarının pek akıllıca olmayacağını vurguladı.

Steinmeier, ”Bu oldukça hassas sürece dışarıdan müdahale ederek süreci tehlikeye sokmanın akıllıca olacağını düşünmüyorum. Korkarım yaşananları soykırım olarak nitelendirmenin sorunun çözümüne katkısı pek olmayacak” dedi.

"Umarım Türk-Alman ilişkileri etkilenmez"

Tasarının kabulü ile Türk Alman ilişkilerinin etkilenme ihtimalini, “Umarım tasarının kabulü Türk Alman ilişkilerini etkilemez ve gelecekte de iyi çalışmalarımız sürer“  sözleriyle dile getiren Steinmeier, kendisinin tasarıya oy verip vermeyeceği sorusuna, SPD grubunun kapalı oy kullanacağı yanıtını verdi.