Bremen'de Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grup Başkanlığına Mustafa Güngör (41) seçildi.

Andreas Bovenschulte'nin senato ve belediye başkanı seçilmesi sonrası boşalan koltuk için Mustafa Güngör ile Antje Grotheer yarıştı. Oylamaya 23 milletvekili katıldı.

Mustafa Güngör 12 oy alırken, rakibi Grotheer ise 11 oyda kaldı. Bir oy farkla başkanlık koltuğuna oturan iki çocuk babası Güngör, böylece eyalette bu göreve seçilen ilk göçmen kökenli vekil oldu. Güngör, sonucun kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi. 

Weser Kurier gazetesinin haberine göre Mustafa Güngör'ün Bremen Eyalet Parlamentosu'nda SPD Meclis Grup Başkanı seçilmesi sonrası,1988 yılından bu yana SPD üyesi olan eski eyalet milletvekili (1995-2007) Ulrike Hövelmann (65), Güngör'ün Erdoğan'a ve AKP'ye yakın olduğunu ileri sürüp partisinden istifa etti. 

SPD gençlik örgütü Jusos Bremen ise, sosyal medyadan yaptığı bir açıklamada Mustafa Güngör ile eleştirel anlamda dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

Sosyal Demokrat Parti içinden gelen eleştiriler sonrası ise Mustafa Güngör bir açıklama yaparak, "Bremen'de doğup büyümüş biri olarak, sosyal demokrat düşünceye inandığımı belirtmek isterim. AKP'ye ve Erdoğan'a yakınlığın gerçek dışıdır" dedi.

SPD Bremen Eyaleti Başkanı Sacha Karolin Aulepp, Mustafa Güngör'ün Erdoğan'a ve AKP'ye yakın olduğu iddiası ile partiden istifa eden 3-4 kişinin somut bir belge ileri süremediklerini ifade etti.