*SPD BÜNYESİNDE FEDERAL GÖÇ VE ÇEŞİTLİK ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU *






Berlin'de Willy-Brandt Haus'da Almanya'nın çeşitli eyaletlerinden gelen delegelerin katılımıyla gerekleşen ilk genel kurulda Almanya çapında göç politikasını belirleyecek isimler belli oldu.



Yapılan genel kurulda, Göç ve Çeşitlilik Çalışma Grunbunun Başkanlığına  SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz getirildi. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ali Doğan ile Aziz Bozkurt ve Hayat Özlem Çalışma Grububun Başkan yardımcılığına seçildi.



SPD Hamburg eyalet Milletvekili Ali Şimşek ise, Hamburg eyaletini temsilen Göç ve Çeşitlilik Çalışma Grubu yönetim kurulu üyeliğine seçildi.


 'GENEL KURULDA TAKSİM OLAYLARI UNUTULMADI'



Federal düzeyde görev yapacak Göç ve Çeşitlilik Çalışma Grubunun yönetim kurulunun seçilmesinin ardından Taksim olayları vesilesiyle Türkiye'de son günlerde yaşanan olaylar protesto edildi.


AABF Genel Seketeri Ali Doğan , Türkiye'deki Taksim olaylarına değinerek, 'Bir çiçek bahar anlamına gelmiyor, ancak her bahar bir çiçekle başlar. Türkiye'deki Bahar protestosunu destekliyorum. Türkiye'de islamcı, antidemokrat bir hükümet istemiyoruz, Erdoğan gitmeli' şeklinde konuştu.



 Öte yandan Göç ve Çeşitlilik Çalışma Grubu Taksim olayları vesilesiyle şu şekilde açıklamada bulundu:


 TÜRKİYE'DE İNSANLARLA DAYANIŞMA GÖSTERİSİ


Türkiye'de demokratik ve liberal bir toplum için İstanbul'un kalbinde bulunan Gezi Parkı  vesilesiyle insanların nasıl gösteride bulunulduğuna tanık olduk.


Türkiye'de polis ve emniyet güçleri göstericilere karşı biber gazı ve tazyikli su vs. orantısız güç kullandı. Başbakan Erdoğan'ın kışkırtıcı açıklamaları göstericilerin reaksiyonu da daha da artırdı. Bu tutum Türkiye'nin hemen hem her yerinde karşı gösterilerin büyümesine, yaygınlaşmasına  yol açtı. Göstericilerin farklı etnik, dini ve politik görüşe sahip oldukları gözlenmekte. Türkiye'de bugüne kadar böylesine bir sivil toplum oluşmamıştı. Türkiye'de bu olaylara karşı gerek göçmen ülkesi Almanya'da gerekse yurtdışında  bir reaksiyon gösterilmesin zorunlu kıldı.


Uluslararası dayanışmayı kabul etmek zorundayız. Bu nedenle twitter kullananların serbest bırakılmaları, barışçıl bir biçimde gösteride bulunanların serbest bırakılmaları konusunda politikacılara çağrıda bulunuyoruz. Siyasi liderlerden provokasyondan kaçınmalarını istiyoruz  ve şiddet uygulayan görevlilerin yetkililerin alınmasını talep ediyoruz.'