-Süheyla Kaplan-


Münih Anakent Belediye Başkanı olarak 18 yıl görev yaptıktan sonra 15 Eylül 2013 tarihine yapılacak olan Eyalet Seçimlerinde Partisi SPD tarafından Başbakan Adayı olarak gösterilen Ude, “ Bu seçimler bizim için, sosyal demokrat hareket için, göçmenler için, işçiler için çok önemlidir. 15 Eylül’de Bavyera Eyalet Parlamentosu için sandığa gideceğiz. Bir hafta sonra da Fedaral Parlamento için sandığa gideceğiz. Bavyera’da mutlaka Sosyal demokratlar iktidar olmalıdır. Bunun için çok çalışacağız. Seçime daha altı ay var. Birlikte ve inançla çalışırsak seçimleri alabiliriz” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcı Perihan Sarı ve Yurt DışıÖrgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç ile baş başa görüşen Christian Ude, CHP Almanya Birliklerine gerekli desteği vereceklerini belirtti. Sosyal Demokrat düşünce için herkesin örgütlü bir yapı içerinde yer almasını önemsediğini vurgulayan Ude, “Almanya’da yaşamakta olan Türk kökenli seçmen oyu çok önemlidir. Ancak yaptığımız araştırmalarda Türk dostlarımız sandığa arzu edilen düzeyde gitmiyorlar. Bu konuda duyarlılık yaratmalıyız. Yabancı düşmanlığı,Irkçılık, Eğitim, Emeklilik gibi bir çok konuda yapılacak daha çok iş var.”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı,“Christian çok içten ve samimi. Eylül ayında Bavyera seçimlerini alması çok önemlidir. Almanya’daki birliklerimiz ile SPD’nin ortak çalışmalar yapması da bir o kadar önemlidir. Sosyal Demokrat anlayışın hem Almanya da hem de Türkiye’de iktidar olma zamanıdır” dedi.

CHP Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç ise, Christian Ude Avrupa’da örnek gösterilen bir Belediye Başkanlığı yaptı.Hiçbir zaman halktan kopmadı. Korumalarla dolaşmadı. İhale ve yolsuzluklara adını bulaştırmadı. İnandığı değerler için mücadele etti.
35 yıllık dostluğumuz var. El attığı her konuda başarılı oldu. Şimdi sırada Bavyera Başbakanlığı var. Tecrübesi ve bitip tükenmek bilmeyen enerjisiyle bu seçimi de alacağına inanıyorum. Bavyera’da yaşamakta olan vatandaşlarımızı Ude’ye destek olmaya davet ediyorum. Çünkü o bizden biri. Yüreğinde hümanist değerler taşıyan, emekten yana tavır alan Avrupalı bir devrimci. Ude’nin Bavyera’da Başbakan olması bu Eyalette yaşanan Irkçı ve Yabancı düşmanlığını körükleyen siyasilere de önemli bir mesaj olacaktır” dedi.