İsrail'i boykot çağrısı yapan sunucuya çıkış verildi İsrail'i boykot çağrısı yapan sunucuya çıkış verildi

Wagenknecht: Ben aşı karşıtı değilim

Neuen Osnabrücker Zeitung'a röportaj veren Die Linke (Sol Parti) Alman Federal Meclisi Üyesi Sahra Wagenknecht, Korona aşısına karşı olmadığını ve kendisine iftira atıldığını söyledi. ''Beni aşı karşıtı olarak alenen karalamaya çalışan hep aynı insanlar, bu tamamen saçma. Aşı reklamı yapmadım ancak özellikle yaşlı insanlara ve risk gruplarına aşı olmalarını tavsiye ettim. Aşılanmamış insanların ahlaki olarak dışlandığı ve mali olarak şantaj yapıldığı ve şimdi siyasetin başarısızlıkları için bir günah keçisi olarak kullanılmalarına karşı çıktım.'' dedi.

Hastaların Yüzde 40'ından fazlası aşılı

''Zorunlu aşılamayı reddetmemiz solun parti tutumudur.'' diyen Wagenknecht, ''Ücretsiz testler istiyoruz. İnsidanslar bir yıl öncesine göre daha yüksek. Virüs, aşılanmamış yetişkinlerin neredeyse yüzde 20'si arasında dolaşsaydı, delta varyantına rağmen farklı olması gerekirdi. RKI (Robert Koch Enstitüsü) rakamlarına göre, bugün tüm hastalıkların yüzde 40'ından fazlası ve yoğun vakaların yüzde 25'inden fazlası aşılanmış kişileri etkiliyor. Bu nedenle, "aşılanmayanların salgınından" bahsetmek ve aşı kararı almayanları suçlamak dürüstlük değil. Kendinizi korumak istiyorsanız aşı olmalısınız, ancak bu bireysel bir karar olmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

'Bireysel antikor testleri yapmalıyız.'

Wagenknecht açıklamalarına şöyle devam etti, ''Aşı konusunda şüpheci değilim, ancak şu anda kimsenin bilmediği uzun vadeli etkileri olan tamamen yeni genetik aşılar konusunda endişelerim var. Ayrıca testlerin acilen yeniden ücretsiz hale getirilmesi gerekiyor. Huzurevleri gibi hassas alanlarda tüm ziyaretçiler test edilmeli. Durum kötüleşirse, belki başka yerlerde de testler yapılabilir. 2G, enfeksiyonlar açısından kesinlikle hiçbir anlam ifade etmiyor, bireysel antikor testleri yapmalıyız. Bir buçuk yıllık Corona sürecinde hala hemşire sayısı yetersiz ve daha az yoğun bakım yatağı olması bir skandal. Bu, siyasetin en büyük başarısızlığıdır ve affedilemez.''