Sol Parti parlamento grubu tarafından verilen soru önergesine verilen yanıtta, saldırıların bir önceki yıla oranla artış eğilimi gösterdiği kaydedildi.

Welt Online, resmi verilere dayanarak verdiği haberde, geçen yıl Müslümanlar ve camilere toplam 45  saldırı varken, bu sayının 2015’in ilk yarısında 23’e ulaştığını yazdı.

 

64 İSLAM KARŞITI GÖSTERİ


Bu arada Anayasayı Koruma Örgütü verilerine göre, bu yılın ilk yarısında 64 İslam karşıtı gösteri gerçekleştirildi. Geçen yıl ne kadar İslam karşıtı gösteri olduğu konusunda, kayıt sistemindeki belirsizlik nedeniyle kesin olarak yanıt verilemediğine dikkat çekiliyor. Çok sayıda İslam karşıtı gösterinin kayıtlara farklı şekilde yansıdığı belirtiliyor.

 

İSLAM KARŞITLIĞI NEFRET SUÇU SAYILSIN


İslam karşıtı eylemlerin kategorik olarak kayıt altına alınmadığına, aslında bu sayıların çok daha yüksek olduğuna dikkati çeken Sol Parti milletvekili Ulla Jelpke, Die Welt’e yaptığı açıklamada, bu kapsamdaki eylemlerin özel olarak kayıt altına alınması ve nefret suçları kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Jelpke, Federal Hükümet’in sistematik olarak İslam karşıtı olayları hafife aldığını savunuyor.