Almanya genelindeki delegelerin katılımı ile düzenlenen parti toplantısının açılış konuşması sırasında yaşanan saldırının, kimliği henüz açıklanmayan beyaz tişortlu bir kişi tarafından yapıldığı ifade edildi. 

Bild gazetesininin haberine göre, Magdeburg şehrinde bu sabah başlayan ve iki gün süreceği açıklanan toplantı sırasında Wagenknecht'e çikolatalı pasta fırlatan saldırganın polislerce gözaltına alındığı yazıldı.

Protesto eylemi Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger'in açılış konuşması sırasında gerçekleşti. Riexinger konuşmasını yarıda keserek "Ne oluyor orada?" diye sordu.

Pastalı protestoyu "Antifaşist girişim 'İnsan düşmanlarına pasta'" üstlendi.

Protestocuların dağıttığı el ilanlarında Sol Parti Federal Meclis Grubu Eşbaşkanı Sahra Wagenknecht Almanya için Alternatif (AfD) Partisi gibi "kitlelerin öfkesini" siyasi taleplere dönüştürmekle suçlanıyor. Wagenknecht “her mültecinin Almanya'ya gelemeyeceğini” söyleyerek şimşekleri üzerine çekmişti.

Wagenknecht protesto eyleminin ardından kongreden ayrılıp oteline dönerken, olayla ilgili olarak biri kadın iki kişi hakkında polise şikayette bulunulacağı kaydedildi.