Federal Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, CSU’ya yakınlığıyla bilinen Hanns-Seidel Vakfı’nda 2001’den beri kadrolu olarak görev yaptığı belirtilen 75 yaşındaki Klaus L.’nin, tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildiği duyuruldu. 

Klaus L.'nin, Hanns-Seidel Vakfı’nda görevliyken aynı zamanda BND adına çalıştığı, 2010’dan 2019’a kadar devlet ziyaretleri ve uluslararası konferanslar öncesinde ve sonrasında, güncel konularda Çin istihbaratına düzenli bilgiler sağladığı belirtildi.

ARD'nin haberine göre 50 yıl dış istihbarattan sorumlu BND bünyesinde görev yaptığı belirtilen Klaus L.'nin, daha önce de 2019 yılında evinde "casusluk" suçlaması nedeniyle arama yapılmış ve çok sayıda materyale el konulmuştu.

Öte yandan Klaus L.'nin eski Sovyerler Birliği ve günümüzdeki Rusya'da güvenlik politikaları üzerine düzenlenen birçok toplantıda konuşmacı olduğu açığa çıktı.

Siyaset bilimcisi Klaus L.'nin, Çin istihbaratına ilettiği bilgileri çok sayıda üst düzey siyasi muhataplardan elde ettiği ifade edilen açıklamada, bu bilgiler karşılığında hem seyahatlerinin finanse edildiği hem de para aldığı vurgulandı. 

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier İstanbul'da