Avrupa Alevi Birliği Federasyonun sekreteri Özgür Öz, Yeter Gültekin, Sivas davasının Avukatı Şenal Sarıhan ve birçok konuşmacı katıldı.

Konuşmacıların ardından Sivas katliamı hakkında slayt izlendi ve bunun üzerinde sahnede bir canlandırma yapılarak ardından saygı duruşu eşliğinde tüm ölenlerin resimleri gösterilip isimleri tek tek okuyarak duygu dolu anlar yaşandı. Koro ve saz grubu esliğinde türküler söyleyerek acılarını ifade ettiler.


SİVAS SANIKLARININ İDAM KARARINA KARŞIYIZ


Sivas Katliamında yaşamını yitiren sanatçı Hasret Gültekin`in eşi Yeter Gültekin de geceye katılarak söz aldı.  Gültekin şunları söyledi: “Bir takım ortamlarda katliamın kendisiyle ve duruşma ile ilgili yanlış bilgiler dönüyor. Misal TRT bu katliamı fahili mehcul yaptı, Akit gazetesi gecen yıl üç gün manşet yaptı ve katliamda içeridekiler yangından ölmedi ve silahla birbirini vurmuşlar ve kurşun izi var diye yazdı. Dizilerde bir çok öpüşme sahnelerini müdahil olan RTÜK bu türlü bilgi çarpıtmalarına müdahil olmuyor.

İdam cezasına biz zaten karşı bir dünya görüşüne sahip insanlarız ve Sivas sanıkları ile ilgili idam kararları verildiğinde de basın bize geldiğinde biz yüreğimiz kanaya kanaya onlarında idamına karşı olduğumuzu söyledik.Yeni yetişen 20 yaşındaki nesile de bu şekilde eletilmesi gerek. Bizim zaten bir takım siyasi görüşlerle ayrışmamızda bu yüzden yada bir takım zihniyetlerle anlaşamam iz onların bize halen inanç ve insan olarak fiziken yok etme niyeti de bundan.Yoksa kimseyle şu partiden ve bu partiden yada Erdoğan yada başka birşey diye değil. Çünkü onlara göre biz o şablona uymuyoruz.

Yine kendisinde olmayanı yok eden zihniyetin içinde var olabilmemiz mümkün değil ve bizim söylediklerimiz o zihniyeti çürütmek üzerindedir.

Şiddetsiz bir dünya insan öldürmenin hangi tahrikle ve gerekceyle olursa olsun yargısız savunmasız bir insani öldürmenin yanlış olduğudur oda onların inandıkları dünya düzenine ters düşen birşey. Bu nedenle 20 yıldır adalet işlemiyor ve işletilemiyor ve bizde bir şekilde potansiyel suçlu gibi gaz bombalarına maruz kalıyoruz. Bu konuyla söyliyebilecek insanlarin başkaca korku mekanizmalariyla sindirildiği bir ülkede bunlar önemlidir.10 yıldır sustuğumuzu sandiklerinin sokağa dökülmesinden biliyoruz. Mesele üc ağac değil“ diyerek gezi parkındaki direnişi de değerlendirdi.

Avukat Şenal Sarıhan´da geceye katilarak Sivas katliamin dava sürecini anlatı.