Sivas Katliamı'nın 24'üncü yıldönümünde Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu“na bağlı  ( AABF) dernekler tarafindan Almanya’nın çeşitli kentlerinde anma etkinlikleri düzenlendi. 

Berlin, Hamburg ve Köln kentlerinde düzenlenen gösteride, çoğunluğu Alevi inancına mensup 35 kişi için ağıtlar okundu, gülbenkler söylendi. Çok sayıda katılımcı ellerinde olayda yaşamlarını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Hamburg’un Dammtor semtindeki Türk Konsolosluğu’na yakın meydanda düzenlenen etkinlikte Sivas'ta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. 

AABF Yönetim Kurulu Üyesi Baykal Aslanboğa  burada yaptığı konuşmada aradan geçen 24 yıla rağmen Sivas'ta yaşanan olayların hala aydınlatılamadığına dikkat çekerek, "Yüreklerimiz hala sızlıyor. Olayın gerçek failleri bulunamadı. Ancak biz bunların takipçisi olacağız. Onların yerleri hiç dolmayacak, ancak yüreklerde yaktıkları ateş, yolumuza tuttukları meşale hiç sönmeyecek" dedi. 

Baykal ayrıca, Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi gerektiğini ifade ederek, Sivas katliamını unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutturmayacaklarını söyledi.

Burada bir konuşma yapan Berlin’de yaşayan gazeteci Hayko Bağdat da, ‘Alevilerin yanında kendimi aileden biri gibi hissediyorum. Alevi ve Ermenlerin ortak yaşanmış acıları var. Böyle bir süreçte hepimizin adalete ihtiyacı var’ dedi. 

Berlin’de binlerce gösterici Sivas katliamını protesto etti. 

Köln Merkez Tren Garı'nın önünde düzenlenen gösteride de  çoğunluğu Alevi inancına mensup 35 kişi için ağıtlar okundu, gülbenkler söylendi. Çok sayıda katılımcı ellerinde olayda yaşamlarını yitirenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Almanya’nın Köln kentindeki etkinlik AABF İnanç Kurulu Başkanı Alevi Dedesi Cafer Kaplan'ın "Delil Uyandırma" ritüeli ve gülbenk okumasıyla başladı. Daha sonra ölenlerin isimleri okundu. Kaplan ‚ Almanya'da yaşayan Alevilerin Sivas Katliamı konusunda özel bir hassasiyetleri olduğunu belirterek, "Almanya'da Solingen'de meydana gelen katliamdan sonra Alman devleti bu acıya sahip çıktı. Aynı hassasiyeti Türk Hükümeti'nden de bekliyoruz" dedi.

Süheyla Kaplan /Almanya