Duisburg'da reklam ve tanıtım filmleri çeken Hasan Vatan, başından geçen aşk hikayesini 'Önyargı' (Das Vorurteil) adlı kısa filmle peyazperdeye taşıdı. Kısa bir süre önce tamamlanan 'Önyargı'nın galası, Duisburg'da bulunan Filmforum adlı sinema da yapıldı. Galada, filmin yapım senarist ve yönetmenliğini üstlenen Hasan Vatan ve oyuncular hazır bulunurken, çok sayıda kişi 'Önyargı'nın galasına ilgi gösterdi. Galada konuşan Hasan Vatan, 'Önyargı'nın hikayesini şu ifadelerle anlattı:

"Sevdiğim kızın ailesi, 'Biz Alevi‘ye kiz vermeyiz' diyerek, evlenmemize karşı çıktı. Biz de ayrılmak zorunda kaldık. Aynı durum başkaların başına gelmesin diye, böyle bir filmle dikkat çekmek istedim. Birbirini seven insanların arasına sen şucusun, böyle bir inancın var diyerek girilmemesini umuyoruz." ‘Önyargı'nın gala gösterim ardından film kadrosu izleyicilerle sohbet ederken, filmde rol alan 22 yaşındaki Pınar Ayhan'ın da, aslında benzer durum benim de başımdan geçti."

'Önyargı'nın başrollerini Alman televizyonlarında gösterilen birçok dizide rol alan Engin Şahin ile amatör oyuncu Çağla Mel rol aldı. 12 dakikalık kısa film 'Önyargı’ , profesyonel oyuncu Engin Şahin, ses sanatçısı Erkan Su ve Duisburg'da farklı mesleklerde bulunan amatör oyuncularla çekildi. Amatör oyuncular Sezer Kürpınar, Burak Can, Pınar Ayhan, Çağla Mel, Ahmet Kimverdi ve Deniz Kaya ilk kez bir filmde rol aldı. Türkçe seslendirmeli ve Almanca altyazılı olarak hazırlanan ‘Önyargı’ 'nın, kısa film festivallerine katılacağı belirtildi.