Sanatçı Ferhat Tunç, hakkındaki iddialar ile ilgili Almanya’nın Köln kentinde basın toplantısı düzenledi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Tunç, 8 aydır Almanya’da sürgün olarak yaşadığını ifade ederek, hakkında açılan davalar konusunda bilgi verdi.

Erdoğan’a hakaret nedeniyle 7 dava açıldığı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Tunç, “Türkiye’de kalsaydım hapiste olacaktım ve hakkımda açılan bu davaların sonuçlanmasıyla birlikte yıllarca hapis yatmak zorunda kalacaktım. Bu tehdit nedeniyle bütün hayatımı geride bırakarak hiç istemediğim halde ülkemden uzaktayım” dedi.

Sosyal medya üzerine kendisinin “PKK kamplarına katıldığı” yönündeki iddialara da yanıt veren Tunç, “Çözüm süreci döneminde Kandil ve Rojava bölgesine ziyaretlerimiz oldu. Birçok gazeteciyle birlikte kamplara vardık ve bu ziyaretler gizli saklı yapılmış değildi. Bu ziyaretlerimdeki gözlemlerimi ise aynı zamanda yazarı olduğum Özgür Gündem gazetesinde, Bianet’te yazı dizisine dönüştürerek kamuoyuyla paylaşmıştım. Yani gizli saklı bir ziyaret olmadığı gibi, döner dönmez de barışın nasıl kalıcı olacağına dair fikirlerimi, gözlemlerimle birlikte kaleme almıştım” dedi.

"LİNÇ EDİLMEK İSTENİYORUM"

Tunç, kendisinin hedef gösterildiğini belirterek, “Bugünlerde iktidarın tetikçiliğine soyunmuş bazı sözüm ona gazeteci geçinen kişilerin hedef göstermesiyle bir linç yaşıyorum. Kürdüyle Türküyle gencecik insanlarımız yitip gidiyor ve bunu teşvik edenler bizi düşmanlaştırıyor. Toplumsal muhalefete ortaklıktan, savaşa karşı dik durmaktan başka bir şey kalmıyor” dedi.