Yakın zaman öncesine kadar Cemaat lideri Gülen için "Hocaefendi" güzellemesi içerikli ısmarlama haber yapanlar, Türkiye'de özgür basının sesi olan Can Dündar'a, utanmadan 'Fetö'nün Can'ı diye çamur atmaya kalkışmaktalar. Ama nafile.

Yandaş medyanın sesi, tirajı yerlerde sürünen Sabah'ın iftira şeklindeki provokasyon haberi, Avrupa Postası'nı arayan çok sayıdaki demokratik çevreler tarafından 'AKP'nin sesi ve borazanı Sabah'tan daha başka ne beklenir ki' şeklinde tepki gördü.

İşte Tayyip Erdoğan'ın sesi Sabah'ın bugünkü manşetten verdiği haberi:

FETÖ'NÜN CAN'I BOŞ DURMUYOR

Türkiye’yi ispiyonlayıp Almanya’ya kaçan FETÖ’nün ‘Romantizm imamı’ Can Dündar, Almanya’da Türkiye karşıtlarıyla kol kola

GABRIEL DE TÜRKİYE DÜŞMANI
FETÖ’NÜN destekçisi Alman gazetesinde ise baslayan Can Dündar, Türkiye karsıtlıgıyla tanınan Almanya Basbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Baskanı Sigmar Gabriel ile Berlin’de bir restoranda yemek yedi. Türkiye’ye gidip yasananları yerinde görmek yerine Dündar’dan bilgiler
alan Gabriel, görüsmenin ardından, ülkemiz hakkında karalayıcı mesajlar paylastı.

BİLİP BİLMEDİĞİNE KONUŞUYOR
DEVLET sırrını ifsa etmek suçundan 5 yıl 10 ay hapse mahkûm olan ve sürekli magdur edebiyatı yapan Can Dündar, ödülünü, Gabriel’in “Türkiye’deki aktüel durumu ilk elden ögrenmek için Can Dündar ile bulustum. Türk makamlarının en tanınan kurbanlarından biri” paylasımı ile aldı. SPD Genel Baskanı, paylastıgı yorumunda, “Duyduklarım bende büyük bir endiseye yol açtı. Türkiye’deki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor” diyerek, Türkiye’ye hakaret etti.

DÜNKÜ AVRUPA POSTASI'NDA YER VERİLEN CAN DÜNDAR-GABRİEL GÖRÜŞMESİ HABERİ

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından Gazeteci Can Dündar ile yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu.

“Gazeteciler temelsiz şekilde tutuklandı"

Sigmar Gabriel paylaştığı yorumunda, Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlanmaya devam ettiğini yazdı. Darbe girişiminden sonra düzinelerce gazetecinin temelsiz yere tutuklandığını iddia eden Gabriel, “Muhalif çok sayıda gazete ve televizyon, yetkili kurumlar tarafından kapatıldı" ifadesinde bulundu. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Can Dündar'ı 'Türk makamlarının en tanınan kurbanlarından biri' olarak nitelendirdi. Can Dündar'ın Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken devlet sırlarını açıklamaktan 6 Mayıs'ta, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığını ve aynı gün saldırıya uğradığını hatırlatan Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, “Şans eseri saldırıda yaralanmadı" ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin onun gibi gazetecilere ihtiyacı var"

Sigmar Gabriel açıklamasında Can Dündar ile yaptığı görüşme hakkında şunları yazdı: “Türkiye'deki aktüel durumu ilk elden öğrenmek için Can Dündar ile buluştum. Duyduklarım bende büyük endişeye neden oldu. Türkiye'deki durum daha da güçleşiyor, ayrıca sadece gazeteciler için değil. Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik ağır saldırıları daha sert eleştirmeliyiz."

Gabriel buna karşın, Türk Hükümeti ile tüm diyalog yollarını kapatmanın yanlış olacağını da ifade etti. Can Dündar ile buluşmanın kendisini derinden etkilediğini belirten Sigmar Gabriel, Türkiye'nin onun gibi gazetecilere ihtiyacı olduğu yorumunu yaptı.

Sigmar Gabriel'in sosyal medyadaki paylaşımına yüzlerce yorum yapıldı.