Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi ( KONGRA GEL), yaptığı açıklamada Kongra- Gel'in Eş Başkanı Remzi Kartal ile Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK) Eş Başkanı Yüksel Koç’a Türk istihbaratı MİT tarafından Almanya’da suikast planladığını ancak bunun zamanında önlendiğini söyledi.

MİT ADINA SUİKAST İÇİN GÖREVLİ GAZETECİ İDDİASI


 Remzi Kartal                                                      Yüksel Koç

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK) Eş Başkanı Yüksel Koç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘ MİT Avrupa’da sıkı bir şekilde örgütlenmektedir. Hatta MİT buraya Türkiye’den eleman göndermektedir.

RÖPORTAJ YAPMAK İSTEDİ

Mehmet Fatih S. adlı bir gazeteci Bremen’de benimle röportaj yapmak istedi. Sonra bunun Türkiye’den gönderildiğini ve iki yıldan beri Bremen’de yaşadığını öğrendik ve söz konusu bu kişinin diğer üç MİT elamanı ile birlikte de Almanya’da aktif çalışmalar yaptığını öğrendik. Bunlar içinde bir grubun bize ilettiği bilgiler doğrultusunda MİT adına Remzi Kartal ve bana yönelik suikast düzenleneceğine ilişkin bazı somut bilgileri Almanya da bazı kurumlara ilettik. Alman devletinin elinde bu somut bilgiler var. Konu ile ilgili soruşturma devam ediyor. Bu konuda gerekli bilgileri zamanı geldiğinde açıklayacağız. Şu anda üç tanıktan biri  Almanya tarafından özel koruma altına alındı’ dedi.

KONGRA GEL açıklamalarında PKK kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in Paris’de MİT elemanları tarafından öldürüldüğünü hatırlattı.

Süheyla Kaplan