CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 17:00 de Berlin Maritim Hotel'de halkla buluşacak.

Bir dizi siyasi temaslar için Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Almanya ile Fransa Dışişleri Bakanlarıyla, bugün sabah ise SPD Genel Başkanı ve Şansölye Merkel'in Yardımcısı, Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ile görüştü.

Federal Parlamento'da (Bundestag) yapılan görüşmede Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Yılmaz, Çetin Osman Budak ve Selin Sayek Böke de hazır bulundu.

CHP DESTEKLEME PLATFORMU ÜYELERİ KAŞILADI



Aralarında CHP Berlin Birliği'nin de olduğu 12 dernek ve kurumu temsilen 'CHP Berlin Destekleme Platformu' olarak Ahmet İyidirli, Sevda Polat, Emir Akbulut, İmam Hüseyin Peköz ve Sevda Doğan ile bir grup partili tarafından dün Tegel Askeri Havaalanı dışında beklenen Kılıçdaroğlu'nu, uçağın indiği alanda ise Berlin'li tanınmış işadamı ve döner imalatçısı Remzi Kaplan ile Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu karşıladı.

REMZİ KAPLAN YAZILANLAR DOĞRU DEĞİL

Kılıçdaroğlu'nun havaalanında karşılanmasıyla ilgili basında çıkan haberler için bir açıklamada bulunan Kaplan, protokol gereği sadece önceden yapılan başvurular için havaalanı içinde karşılamaya izin verildiğini ifade ederek, kendisinin de bundan tesadüf sonucu haberdar olduğunu belirtti. Kaplan bazı basın organlarında CHP içinde yaşandığı iddia edilen "sen-ben kavgası" tartışmalarının gerçek dışı olduğunu açıkladı.



MERKEL VE GAUCK'A DA DÖNER YEDİRDİM


'Erdoğan’a döner yediren, Berlinli döner üreticisi' konusunun da maksatlı olduğunu belirten Remzi Kaplan, "Döner imalatçısı olarak birçok kişiyle resmim yayınlandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'e, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'a ve dönemin Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'a da, (2007) döner ikram etmemim siyasi istismar konusu yapılması etik değidir.Benim sosyal demokrat çizgide biri olduğum demokratik kamuoyu tarafından yakından bilinir" dedi.