Almanya'nın Köln kentinde, Kürt derneklerin çatı kuruluşu olan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi NAV-DEM'in öncülüğünde düzenlenen mitingde konuşan PYD Lideri Salih Müslim, “Hiçbir zaman ne Türkiye'nin ne Rojava'nın parçalanmasını isteriz" dedi.

Kürtçe ve Arapça yaptığı konuşmasından sonra Deutzer Werft Meydanı'ndaki kalabalığa Türkçe seslenen Müslim, kardeşlik istediklerini ifade etti. PKK'nin Suriye kolu PYD'nin Lideri Salih Müslim, AKP Hükümetini ise sert dille eleştirdi.

“Çocuklarımızın kanını veriyoruz"

Sözlerine, “Biz Türkiye halklarına hiçbir zaman karşı olmadık, düşman da olmayacağız" diye başlayan PYD Lideri Salih Müslim şunları söyledi: “Bizim istediğimiz halkların birliğidir, halkların kardeşliğidir, halkların dostluğudur. Bunu tarihi olarak yazıyoruz; çocuklarımızın, şehitlerimizin kanlarıyla yazıyoruz; herkes bunu bilsin. Onun için iki kelime bu Kürt halkını düşman göstermek isteyenlere söylüyorum. Biz kardeşlik için, arkadaşlık için, dostluk için Rojava'da çocuklarımızın kanını veriyoruz. Sen ne yapıyorsun kalkıp da DAEŞ'e yardım ediyorsun."

"Onlar da DAEŞ gibi olacaktır"

"Belki bir zamanlar her şey kapalıydı. Ama bugün her şey açık oynuyor. DAEŞ başaramadı diye kendisini içeri attı. Onlar da DAEŞ gibi olacaktır, hiç merak etmeyin. Bunlar hiçbir zaman haklarını hukuklarını bilmiyorlar. Bunlar Türkiye halklarının başına çökertmişler, her şeyi çalıyorlar, hırsızlık yapıyorlar, bunlar DAEŞ'i besliyorlar. Onun için bunlar kardeşlikten güzel şeylerden anlamazlar. Güzel şeylerden, demokrasiden anlayanlar, kardeşlikten anlayanlar biziz ve biz bunun faturasını da veriyoruz. İkide bir kalkıp, 'Bunlar bölücüdür, bizim için tehlikedir, şöyledir, böyledir' bu laflar artık inandırıcı değildir. Bizim umudumuz kimse inanmasın bunlara. Biz kardeşlik için çalışıyoruz, dostluk için çalışıyoruz, hiçbir zaman ne Türkiye'nin ne Rojava'nın parçalanmasını isteriz. Rojava hiçbir zaman Türkiye halklarına tehlike olmamıştır ve olmayacaktır. Halklar dost olacaktır. Ama Türkiye'yi soyanlar, onlar korkuyorlar Rojava'dan. Onun için kimseyi kandıramazlar."

Salih Müslim, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu’nun Suriye'yi daha da karıştıracağını iddia etti.