Almanya'da otobanlarda kurulu test istasyonlarında 44 bin test yapıldı. 900 test pozitif çıktı. Test sonuçları ise taraflara bildirilmedi.

Koronavirüs taşıyanlar habersizce dolaşıyor. Riskli bölgelerden uçakla gelenlere test sonuçlarının 3 ile 5 gün sonra bildirileceği bilgileri yolcuları şaşkına çevirdi.

Kornavirüs salgınına karşı mücadelede örnek eyalet olarak görülen Bavyera’da tatilden dönenlerde yapılan test sonuçlarının gecikmesi tepkilere yolaçtı.

Riskli bölgelerden Münih Havalimanı’na inecek olan yolculara test sonucunun 3 ile 5 gün arasında bildirileceği açıklandı. Eyalet Sağlık Bakanı Melanie Huml, test sonuçlarının bildiriminde büyük sorunlar yaşandığını kabul etti. Sağlık Bakanı Huml, testi pozitif çıkan 900 kişiye test sonucunun halen iletilemediğini belirtti. Muhalefet, Eyalet Başbakanı Markus Söder’i topa tuttu ve kriz yönetme yeteneğini tartışmaya açtı. Söder, Kuzey Denizi gezisini iptal etti.

Gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde Hristiyan Birlik Partileri’nin başbakan adayı olarak görülen Markus Söder hatayı “Çok can sıkıcı” olarak niteledi ve “Hemen bertaraf edilmeli ve bir daha tekrar etmemeli” dedi. Ancak muhalefet Markus Söder’i gelişmelerden sorumlu tuttu.