Ganime GÜLMEZ

Hakkında dava açılanlar ise yine polisler olmadı!!!

Atom Enerjisi Karşıtları Hareketi’nden iki aktivist hakkında, gerçekten akıl sınırlarını zorlayan bir senaryoyla polise mukavemetten dava açıldı.

Polis tarafından tutulan tutanakta; “Antifaşistlerle polis arasında çıkan çatışma” olarak belirtilen ve antifaşistlerin kriminalize edilmesini hedefleyen bu suçlama, Düsseldorf Savcılığı tarafından da bu kapsamda ele alındı. Ve hakkında suçlamada bulunulan iki atom enerjisi karşıtı aktivist, “polisle çatışmak” suçlamasıyla yargılanacak.

Prof. İlhan Uzgel: "Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 6 kat arttı" Prof. İlhan Uzgel: "Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 6 kat arttı"

Tüm bunlara rağmen, basın emekçilerine yönelik saldırı ve bu saldırı sonucunda polis tarafından yaralanmış olmaları ise; henüz soruşturma kapsamında değil!

Yani polislerin, gazetecilerin çektiği fotoğraf ve kayıtlara el koymak üzere gerçekleştirdiği saldırı ve kitlenin yaralanan gazetecileri korumaya almak üzere harekete geçtiğine dair henüz hiçbir resmi kayıt tutulmadı. Tutulan kayıtlar da işlem görmedi.

İki kişi hakkında açılan bu davayı ve basın emekçilerine yönelik polis saldırısının gündeme dahi getirilmeyişi: 17 Temmuz’da başta Düsseldorf ve Köln olmak üzere, NRW eyaletindeki birçok şehirde protesto edilecek.

Bu protestolar esasta iki talep etrafında gerçekleştirilecek: “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Özgürlüğü” ve “Basın Özgürlüğü”.

Foto: dpa/Roberto Pheil