Almanya’nın Frankfurt Kenti’nden önceki akşam canlı yayınlanan Halk TV’nin Siyaset Kültürü programına ilgi büyük oldu.


Kendine özgü üslubu ve hitabet tarzı ile ilgi çeken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i izlemeye, sadece Frankfurt’tan değil, Almanya ve Avrupa’nın bir çok ülkesinden gelenler oldu. CHP’nin yurt dışı temsilciliklerinin yöneticileri, birlik başkanları toplantıda yerini aldı.


 
Özgür Özel’in program öncesi ziyaret ettiği Frankfurt’un bağlı olduğu Hessen CHP Birliği başkanı Ali Ercan ile yönetim kurulu üyeleri programa katılmadı. Neden katılmadınız? sorumuz üzerine de Ercan, „Kasti bir durum sözkonusu değildir. Halk TV fahri muhabiri programı ayarladı“ dedi. Öte yandan Ercan'ın, özel bir gerekçeden dolayı programa katılamadığı aktarıldı.

Yüzlerce kişi, Türk bayrakları ve „Mustafa Kemal’in askerleriz“, „Hak –Hukuk- Adalet“ sloganları ile canlı yayınlanan programa büyük renk kattı. Salon tıklım tıklım doldu ve salonun girişinde, tutuklu eski CHP milletvekili Eren Erdem yararına kitap satışları yapıldı.

ALMANCA ÖĞRETMENİ İLE BULUŞTU
 
Türkiye’deki son siyasi gelişmelere değinen ve yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Özgür Özel, programının sonunda Almanca konuşarak sürpriz yaptı. Ortaokul yıllarında Türkiye’de yatılı okurken, Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü’nde 7 yıl kendisine Bayan Messerschmiedt’ten Almanca öğrendiğini söyledi. Öğretmenini sahneye çevirip elini öpen ve ona Almanca hitap eden Özgür Özel, büyük alkış aldı. Özel, „Almanya’da dostça yaşayan Türk ve Almanlar’ı, tüm halkları çok seviyoruz“ diye seslendi.
 
İKİNCİ PROGRAM KÖLN‘DE
Programın büyük ilgi görmesi ve Avrupa’daki Türk vatandaşlarının CHP’ye olan bu yoğun sevgisi nedeniyle, programın ikincisinin 9 Mart’ta Köln’de yapılmasına karar verildi. Toplantıya Almanya'daki İYİ Parti ve Saadet Partisi temsilcileri de katıldı. Gecenin sonunda Özgür Özel, Eren Erdem yararına satılan kitapları imzaladı ve büyük kalabalık nedeniyle salondan ancak Almanya saati ile 01.00’de ayrılabildi.