Almanya’da siyasileri hedef alan ölüm tehditlerinin yankısı sürerken bugün Almanya Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak’ın da tehdit edildiği bir mektup aldığı açıklandı.

Almanya Kürt Toplumu Başkan Yardımcısı Mehmet Tanrıverdi, Toprak’ı hedef alan ölüm tehdidini "çok ciddiye” aldıklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını açıklarken, güvenlik makamlarına gerekli önlemleri alma çağrısı yaptı.

Tehdit yazısının, Neonazi ve Hitler selamı olarak bilinen “Sieg Heil! Heil Hitler” imzası taşıdığı bilgisini paylaşan Almanya Kürt Toplumu, bunun dikkatlerin Neonazilere çevrilmesine yol açtığına işaret etmekle birlikte “tehdidin arkasında Türk milliyetçilerinin olma ihtimalinin de dışlanamayacağına” dikkat çekti.

Özgürlüğümüzü savunup, koruyacağız”

Tanrıverdi, “Hiçbir şeyin ve hiç kimsenin, Almanya’da da ifade özgürlüğümüzü elimizden almasına izin vermeyeceğiz, bu özgürlüğümüzü Almanya’da savunup, koruyacağız” diye konuştu.

“Belirli halk topluluklarında radikalleşme olduğunu” söyleyen Tanrıverdi, toplumdaki artan kutuplaşmanın ve kullanılan dildeki vahşiliğin artan oranda ifade özgürlüğünü tehdit eder noktaya geldiğini de sözlerine ekledi.

Geçen hafta sonu Yeşiller Partili Cem Özdemir ve yine Yeşiller Partili olan Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth’u hedef alan ölüm tehditleri Almanya’nın gündemine damgasını vurmuştu.

SÜHEYLA KAPLAN