Ganime GÜLMEZ/ GIEßEN

2020 yılında, fiili olarak hızla ağaç sökülmeye başlanılması üzerine; Dannenröder Ormanı da daha keskin mücadelelere sahne olmuştu. Olmaya da devam ediyor.

Orman işgalleri sırasında yoğun polis saldırıları gerçekleşti. Ve Orman’a büyük bir polis birimi kalıcı olarak yerleştirildi.

Dannenröder Ormanı Aktivistleri’nden Ella’yla başlayan ilk büyük duruşma; 25 Mayıs’ta Alsfeld Mahkemesi’nde görüldü. Ella’nın savunma avukatlığını Tronje Döhmer yaptı.

Ella önce; kendini 15 metre yükseklikteki bir ağaçtan halat geçişinde bir polis memurunun kafasına tekme atmaktan dolayı suçlanmıştı. Bu iddianın video kayıtlarıyla çürütülmesi üzerine, tutukluluğu; görevli polisleri yaralama ve polise mukavemet etmekle gerekçelendirildi.

Ve Ella, savunması dahi alınmadan Kasım ayından itibaren Jva Frankfurt’a hapsedilmekte.

25 Mayıs’ta gerçekleşen ilk duruşmaya katılım sağlamak isteyen birçok çevre aktivistinin talebini Savcılık, “güvenlik açısından sakıncalıdır” açıklamasıyla reddetti. Eyalette gerçekleşen; tüm ‘çevre’ içerikli miting-yürüyüşlerde aktif organizeler yapan, tüm partilerle bürokratik görüşmeleri gerçekleştiren Jörg Bergstedt’in dahi, bu gerekçeyle mahkemeye katılımı engellendi.

Mahkemeye sadece, belirli bir statüde basın kartı olanların girmesine izin verildi.

Federal Meclis’te ilk işitme engelli milletvekili Federal Meclis’te ilk işitme engelli milletvekili

ELLA İÇİN MAHKEME ÖNÜNDE DAYANIŞMA KONSERİ

Alsfeld Mahkemesi’nin önünde; son yıllarda gerçekleşen neredeyse tüm ‘polise mukavemet’ davalarında dayanışmalarını sunan yaklaşık 40 kişilik bir grup, Ella’yla da dayanıştı. Bu gruba sürekli müziğiyle eşlik eden ve hatta bu yüzden kendi müzisyenleri dahi hapis cezası alıp, bu cezayı para cezasına çevirmesi mümkün olan; Lebenslaute Müzik Grubu da mahkeme önünde bir dayanışma konseri verdi.