7 Nisan akşama gerçekleşen olayda, 'Afrin'le dayanışma' çadırına saldıran ve olay yerinde Alman Polisi tarafından gözaltına alınan Yusuf Ünsal’ın, Türk vatandaşı olmadığı ortaya çıktı.

Yusuf Ünsal, kameraya çekilirken, „Reisi seviyoruz abi, ölümüne reis“ diye bağırmıştı. Bu olaydan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Ünsal'ı arayıp geçmiş olsun demişlerdi.
 

ALMAN POLİSİ: ONDAN DAVACIYIZ
 
Almanya’da gözaltına alınırken, „Ölümüne kadar Reis. Erdoğan’ı seviyoruz“ diye bağıran Yusuf Ünsal’ın, Türk vatandaşlığından kendi isteğiyle çıktığı anlaşıldı. Polis Ünsal için, „Türk isimli Alman vatandaşı, ondan davacı oluyoruz“ açıklamasını yaptı. Ünsal'ın, Türkiye'deki seçimlerde oy hakkı bile yok. Almanya'daki bir çok erkek Türk vatandaşı, dövizle askerlik bedeli olan 1000 Euro'yu ödememek için Türk vatandaşlığından çıkıyor. Ünsal'ın da böyle yapıp yapmadığı ise henüz bilinmiyor.
 

 

Almanya’nın  Stuttgart kentindeki Afrin'le dayanışma çadırına saldıran ve olay yerinde Alman Polisi tarafından gözaltına alınan Yusuf Ünsal’ın, Türk vatandaşı olmadığı ortaya çıktı.


Stuttgart Polisi „Türk isimli Alman vatandaşı“ olarak tanımladığı Yusuf Ünsal (39) hakkında, güvenlik güçlerine mukavemet ve polise hakaret suçlarından suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Kendilerine yöneltilen „aşırı güç kullanma“ eleştirisini reddeden Stuttgart Polisi, „ Afrin ile dayanışma, Öcalan'a özgürlük" isimli izinli gösteri düzenleyen 30 kadar Kürt göstericiye gelip hakaretler etti. Ortamı kışkırtmak istedi. Olay çıkmasını engellemek istedik. Bize direndi. Durdurmak için ellerini bağladık ve sakinleşsin diye yere yatırdık. Kendisi daha sonra omuzundan ve karnındaki ağrıdan şikayet etti. Doktora götürmek istedik ama kabul etmedi“ açıklamasını yaptı.

ÇİFTE VATANDAŞ DA DEĞİL


Ünsal’ın, Türk vatandaşlığından tamamen çıktığı, sadece Alman vatandaşı olduğu, Türk vatandaşığını kendi isteğiyle bıraktığı ve Türkiye’de haklarının kaybolmaması için Mavi Kart taşıdığı öğrenildi. Ünsal’ın, Türkiye’de seçme ve seçilme ile memur olma hakları bulunmuyor. Özellikle Almanya'daki erkek Türk vatandaşları, dövizle askerlik parasını ödememek için bu şekilde Türk vatandaşlığından çıkıyor.

'TERÖRİST ERDOĞAN' DEDİKLERİNDE ŞALTERİM ATTI


Neler olduğuna bakmak için standın yanına gittiğini dile getiren Ünsal, “Sonra Afrin afişlerini gördüm, kanlı bebekler, kolu kopmuş çocukların fotoğraflarını koymuşlardı oraya. ‘Terörist Erdoğan’ dedikleri zaman şalterlerim attı. Ben de ‘Terörist sizsiniz. Mehmetçik Afrin’e girdi, hiçbir sivilin burnu kanamadı’ dedim. Bunu dedikten sonra sağdan soldan beni darp ettiler. Aralarında FETÖ’cüler de vardı” demişti.


Ünsal, olay sonrasında polisin ifade almak için kendisini üç ayrı karakola götürdüğünü ancak yanında avukatı olmadığı için ifade vermediğini belirterek, “ Beni yaklaşık 7 saat hücrede tuttular. Çıplak şekilde fotoğraflarımı çektiler. Konuyu mahkemeye taşıyacağım ve polislereden davacı olacağım. Bugün itibarıyla vekaletimi avukat arkadaşlara veriyorum” açıklamasını da yapmıştı.

SONUNA KADAR REİS, DİYORUM

Ünsal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olayla ilgili kendisini aramasından çok mutlu olduğunu dile getirdi. Ünsal, “Cumhurbaşkanımız aradı, durumumu öğrenmek istedi. Durumu izah ettik, Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Allah’ım Recep Tayyip Erdoğan’a uzun ömürler versin. Yine ‘Sonuna kadar Reis’ diyorum. Biz onun arkasındayız.“ ifadelerini kullandı.

 
Avrupa Postası - Stuttgart