Oldenburg Kültür Merkezinde verilen konseri Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ile Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof. Dr. Gerd Schwandner'de izledi.

Çok sayıda kişinin dinlediği konser iki bölüm halinde sunuldu. Sanat Yönetmenliğini İrfan Karacan'nın yaptı koro seslendirdiği şarkılarla salonu dolduranlara sanat ve halk müziğinden sevilen şarkıları seslendirdi.

Konserde sanat ve halk müziğinin yanı sıra ingilizce, almanca ve kürtçe şarkılarda söylendi.  Konser öncesi bir konuşma yapan koro kurucusu ve yönetmeni İrfan Karaca, "Burada başkonsolosumuzu  ve belediye başkanımızı görmek bize güç verdi. Biz bir konservatuarız. 7'den 77'ye her yaştan insana müzik eğitimi veren tek derğiz. Çok sayıda öğrencimiz var. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR DESTEK VERİN

Konseri baştan sona  Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı  Prof. Dr. Gerd Schwandner ile birlikte izleyen Başkonsolos Günay, yaptığı konuşmada koroyu çalışmalarından dolayı tebrik etti. Koroyu ilk kez dinlediğini ve çok beğendiğini anlatan Günay, „Çok başarılı bir koro izledi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Oldenburg çok güzel bir şehir ve çok iyi bir belediye başkanı var. Böyle bir belediye başkanına sahip olduğunuz için herhalde kandinizi çok şanslı hissediyorsunuzdur. Kerçekten her yönüyle mükemmel bir insan. Kendisi şimdiye kadar sizlerle birlikte çok güzel işlere imza attı,  bundan sonrada atacak. Ben kendisine ve şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Sizlerde ondan desteğinizi esirgemeyin" diye konuştu.

Hoş Seda ve Yurttan Sesler Korosunun konserinde sanatçı Ali Temizde türkü söyleyerek katkıda bulundu.