Gelsenkirchen'de bulunan dernek binasında dün düzenlenen kahvaltılı toplantıda Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği'nin yöneticileri, 1 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirecekleri "9. Eğitime Katkı Gecesi"nin tanıtımını yaptı. Güneş Düğün Salonu'nda 1 Mart 2013 tarihinde planlanan yardım gecesinde, sanatçı Coşkun Sabah, Mustafa Güngece, Malik Ayhan ve Latif Doğan gibi isimler sahne alacak.Tombala ve çeşitli aktivitelerin olacağı "9.Eğitime Katkı Gecesi"nden elde edilecek gelir, Salihli'de ki okul tadilatı için harcanacak.

"BİR TUĞLADA SİZ KOYUN"

Toplantıda Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği başkanı Necmiye Öztürk, "Türkiye'de öğrencilere burs verdiklerini hatırlatarak, bu yıl yapmayı planladıkları projeyi anlattı. 1 Mart'ta düzenleyeceğimiz geceden elde edilecek gelirle, Manisa- Salihli'de bir ilköğretim okulunu restore ettireceğiz diyen Necmiye Öztürk, "duyarlı vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Eğitime katkı sunmak isteyenlerin, "bir tuğlada siz koyun" adlı kampanyamıza, dolayısıylada gecemize destek vermelerini bekliyoruz" dedi.

KAN İLİĞİ BAĞIŞ KAMPANYASI

Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği, dernek kurucularından olan ve bir süredir amansız hastalıkla mücadele eden Vecdi Özmercan(60) için, kan bağışı kampanyası düzenliyor.Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği başkanı Necmiye Öztürk, "dernek olarak bu tür çalışmalarımız yok, ama derneğimize geçmişte hizmet eden Vecdi Özmercan'a vefa borcumuzu yerine getirmek istiyoruz.Bunun içinde Alman Kemik İliği bağış bankası olan DKMS ile girişmlere başlıyarak, 17 Mart 2013 tarihinde Gelsenkirchen-Bismarck'ta bulunan AWO Binasında kan iliği bağış kampanyası düzenleyeceğiz.Tüm üyelerimiz ve duyarlı vatandaşlarımızı, kampanyaya destek vermeye bekliyoruz" dedi.