Annesini tehdit ediyordu

Bakıma muhtaç olan 71 yaşındaki kadının yasal olarak görevli olan bakıcısı olan kişi, Aralık ayında hastanın 40 yaşındaki oğlu hakkında annesini "tehdit ediyor" gerekçesiyle suç duyurunda bulunmuştu. Ayrıca 2019 sonbaharında başka bir bakıcı da oğlunun annesine kötü muamele yaptığını söylemişti. Yine geçen yıl yaz mevsiminde oğlu kapıyı kapatırken annesinin burnunu kırdığı bir hemşire tarafından söylenmişti.

Anne oğul birlikte yaşıyordu

Oğlu ve annesi birlikte Pinneberg'de bir dairede yaşıyordu. Hakkında şiddet uygulamaları iddialarıyla Pinneberg Bölge Mahkemesi, hasta kadını olası saldırılardan korumak için oğlunun annesini "tehdit, yaralama, fiziksel olarak kötüye kullanma, aşağılama veya hapsetme" ile cezalandırmasını yasaklamıştı. Geçtiğimiz Pazartesi günü sabah hasta kadına bakım için gelen hemşire kadını öldürülmüş halde bulmuştu.

Ciddi soruşturma olmadı

Boğularak öldürülen emekli kadının yanında bulunan 40 yaşındaki oğlu ise gözaltına alındı. Ceza ve Yabancılar Hukuku avukatı Mahmut Erdem, ölümle sonuçlanan acı olayda savcının ihmali olduğuna dikkat çekerek, soruşturma dosyasının araştırılmadan kapatıldığını ifade etti. Konuya yönelik NDR'e bir açıklamada bulunan Erdem, soruşturma sırasında savcının şüpheliyi asla sorgulamadığını belirtti. Öldürülen kadının oğlu hakkında adam öldürmeden tutuklama kararı çıkarıldığı ifade edildi.

Emine SONUGÜR / PİNNEBERG