Nürrnberg / Mahmut Özkan



Bu yıl 2. yapılacak olan Göçmenler kongresinde  Kapitalizmin krizinin nedenleri , göçmenlere etkileri,Neonazizim ve ırkçılıkla mücadele ile Göçmenlerin hakları ve politik katılımcılık  konularının, biliminsanları ve araştırmacı akademisyenlerle tartışılacağını belirtti.

Nürnberg belediyesi Kültür Dairesininde destekleyici olarak  katkı verdiği kongreyi Rosa Lüxemburg vakfı, Dialog der Kulturen e.V Nürnberg,Türk-Kürt Dostluk girişimi,Yeni Kadın,Yeni Demokrat Gençlik,Courage,Verband Demokratischer Künstler,Netzwerk Gewerkschaftslinke  ve  Sendikalar destekliyor.

 

Kongrenin konuşmacıları arasında ve Workshop`larda şu önemli isimler yer almakta;

 

Prof.Dr. Maria Mies,Prof.Dr.Wolf Dietrich Bukow ,Dr. Joseph Schönberger,Prof.Dr.Astrid Messerschmidt,Pedegog-Yazar Metin Ayçiçek, Prof.Dr.Erol Yıldız, Dr.Kien Nghi Ha, Janka Kluge, Saral Sarkar, Helmut Weiss, Benjamin Winkler, Yazar Murat Cakır,Sendikacı Hüseyin Kenan Aydın,Pedegog Seyhan Taşdemiroglu, Janka Kluge , ATiF Başkanı Süleyman Gürcan.

 

 

Cumartesi akşamı Kemal Dinç ve grubunun müzik dinletisi ile katkı  sunacağı kongre tüm göçmenlere açık.

 

Pazar günü saat 11.30 da, Kongrenin sonuç  bildirgesinin  düzenlenecek  Basın toplantısıyla tüm kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.


2.MIGRATIONSPOLITISCHER FACHKONGRESS

01 HAZiRAN 2013- CUMARTESi -SAAT : 10.00


Adres: Bürgerzentrum Villa Leon

Schlachthofstr./ Philipp-Koerber-Weg 1 – 90439 NÜRNBERG