NSU davasında 2006 yılında öldürülen Halit Yozgat cinayetinin muhbiri Benjamin G., mahkeme yargıcı aleyhine dilekçe verdi.

2006 yılında Kassel kentinde öldürülen Halit Yozgat cinayeti esnasında Yozgat’a ait internet kafede bulunduğu tespit edilen yüksek rütbeli istihbarat memuru Andreas T.’ye aşırı sağcılar hakkında bilgi veren bir muhbir olarak biliniyor. G.’nin cinayet öncesi ve sonrası bu muhbirle görüştüğü ortaya çıktı.

Hakim hakkında ‘taraf tuttuğu’ dilekçesini davada yargılanan Ralf Wohlleben’in avukatı, Benjamin G.’ye davaya dahil edilmeyen dosyalardan soru sorulmasına hakim Götzl’ün izin vermek istemesi üzerine verdi. Duruşmada ayrıca G.’nin Alman Ordusu İstihbarat Dairesi’ne de (MAD) çalıştığı ortaya çıktı.

Duruşmada daha sonra başsanık Beate Zschaepe’nin avukatlarının müvekkillerinin konsantresinin bozulduğu dilekçesi vermesi üzerine baş hakim doktor görevlendirdi ve bunun ardından yaşanan tartışmalardan dolayı davaya salı gününe kadar ara verildi.

Duruşmada çarşamba ve perşembe günleri ifade veren G. de istihbarat şefi T. gibi olayları hatırlamakta zorlandı.

Andreas T. de salı günü verdiği ikinci ifade de Yozgat cinayeti hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığını ileri sürdü ancak hakim tarafından yöneltilen sorulara inandırıcı cevap veremedi.

T., Yozgat’a ait internet kafede cinayetin işlendiği dakikalarda olduğunu hem eşinden hem de amirlerinden saklamış. Ayrıca cinayetten sonra meslektaşlarına bu konuda hem kafeyi hem de Yozgat’ı tanımadığı şeklinde ifade vermiş.