KEUPP CADDESİ SALDIRISININ 10.YILINDA IRKÇILIĞA KARŞI MÜCADELE MESAJI VERİLECEK

Tanınmış tiyatro sanatçısı Fatih Çevikkollu'nun sunumunu yapacağı etkinlik için bugün Köln'de geniş katılımlı bir basın açıklaması yapılacak.

Almanya'da Neonazi ırkçı terör örgütü NSU'nun Keup cadedesindeki çivili bomba saldırısının 10.yıldönümü üç günlük program sonrası (7-9 Haziran)dev konserle anılacak. Türkiyeli nüfusun yoğun yaşadığı Köln’ün Keup caddesinde NSU terör örgütü tarafından planlı bir şekilde bir bisikletin arkasında patlatılan bomba sonrası 22 kişinin yaralanmış ve birçok işyeri bombanın tesiriyle tahrip olmuştu. Münih'te devam etmekte olan NSU davasında da açığa çıktığı gibi, 8'i Türkiye kökenli 10 kişinin cinayetinden sorumlu Neonazi terör örgütü, NSU'nun,Alman istihbarati ile yakın işbirliği içinde olduğu kamuoyuna yansımıştı.

PROGRAM TİYATRO İLE BAŞLAYACAK

Program tiyatroyla başlayacak. Keup caddesindeki saldırıyı konu edinen ‘Die Lücke’ (Boşluk) adlı tiyatro gösterisiyle etkinlikler başlayacak. Yönetmen Nuran David Çalış’ın hazırladığı oyunda Keup saldırısını yaşayan esnaflardan bazıları da sahneye çıkacak. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Almanya Ekonomi bakanı ve Başbakan yardımcısı Sigmar Gabriel ( SPD) ve Armin Laschet (CDU) ile Köln Belediye Başkanı birer konuşma yapacak.

UDO LINDENBERG, ZÜLFÜ LiVANELİ, SERTAB ERENER VE MARIO RISPO'DAN ÜCRETSiZ MÜZİK ŞÖLENİ

Üç gün süreli program dahilinde çeşitli tiyatro grupları ve tartışma toplantıları ile ırkçılğın kökenleri masaya yatırılacak. Neonazi saldırılara kurban gidenlerin aileleri ve yakınlarının da katılımıyla Almanya'daki kurumsal ırkçılık örneklerle anlatılacak. 9 Haziran günü ise, (Pfingsmontag) Almanya tarihinde en büyük sayılacak ırkçılık karşıtı konser gerçekleşecek. Aralarında Udo Lindenberg, Peter Maffay, Zülfü Livaneli, Sertab Erener & Demir Demirkan ve Mario Rispo'nun da katılacakları müzikal şölen ücretsiz olacak.