Mustafa Akpolat / Hamburg



Almanya'da, NSU, Nazi terör örgütünün cinayetlerinin açığa çıkmasından sonra, hergün yeni bir ayrıntı daha açığa çıkmaya devam ediyor.

Bugüne kadar bilinenden çok daha fazla cinayetin işlendiği değişik dillerden ifade edilsede, ciddi anlamda gündeme getirilerek, konu üzerinde bir araştırma yapılmamıştı. Gelinen aşamada toplam 3.300 faili meçhul olayın açığa kavuşturulması gerekiyor.


Neuen Osnabrücker
gazetesinde yayınlanan bir haberde, Polise gelen bilgiler, elde edilen deliler ve ipuçlarının değerlendirilmesi sonucu  700'den fazla cinayetin, aşırı sağ tarafından işlendiği yönünden olduğu belirtildi. Aşırı sağcıların şimdiye kadar bilinenden çok daha fazla  saldırı ve cinayet işlediği belirtilen, Neuen Osnabrücker gazetesinde yayınlanan haberde,Federal kriminal dairesi ve Eyalet polis yetkililerince yapılan araştırma ve incelemede, 746 saldırının sağcı politik matovlerin bulunduğuna yer verildi. Söz konusu bilgilerin İçişleri bakanlığının sözcüsü tarafından da doğrulandığı belirtildi.

Gazetenin haberinde, şimdiye kadar bilinen NSU terör örgütü seri cinayetlerinden ayrıca  halen açığa kavuşturulmamış olan,  3.300 öldürme ve öldürmeye teşebbüs olayının faillerini açığa çıkarılması için yeniden araştırılacağıda belirtildi. Bakanlık sözcüsünün açıklamasına göre, şimdiye kadar bilenen yöntemlerle işlenen  cinayetlerin bilgilerinin birleştirilerek, eldeki veri ve delillerle  olayların bir kez daha incelemeye alınacağı belirtildi.

Şimdiye kadar faili meçhul toplam 849 öldürme olayını yeniden incelemeye alınacağı belirtildi. Gazete'nin haberine göre, incelemenin  1990 ve 2011 yılları arasındaki  olayların kapsayacağına da yer verildi.


Önceki istatistiklere eleştiri

Bakanlık sözcüsünün açıklamasına göre, 2014 yılının ikinci çeyreğinde yapacağı yeni bir inceleme ile suçların çoğalıp çoğalmadığını incelemeye alınacak. Son birkaç yıl içinde faili meçhul bombalama ve banka soygunlarıda tekrar incelemeye tabi tutulacağı  belirtildi.

Federal Hükümet, mevcut istatistiklerde, bugüne kadar 60  cinayette aşırı sağcı  motivler bulundugunu  açıklıyordu. Haberde, bu istatistiklere yönelik  eleştirlerinde devam ettiği belirtildi