Almanya/ Hamburg

 


 

Rothenburgsort semtinde düzenlenen etkinlikte konuşan derneğin Başkanı Ali Ay, Türkiye’de Gezi Parkı vesilesiyle gelişen protestoları ve gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirterek, AKP hükümetine karşı hep birlikte olunması konusunda çağrıda bulundu.

 

Nazım’ın her zaman bir işçi dostu olduğunu hatırlatan Ay, onun sanatı, düşünceleri ve ideolojisi konusunda bilgi verdi.

 

 

HAAKBİR Gençlik Kolları Başkanı Yağmur Çelik, Türkiye’deki son günlerdeki gelişmeleri yakından izlediğini ifade ederek, yurtdışında yaşayanlar olarak göstericilere sadece sanal ortamlarda destek vermenin yeterli olmayacağını  söyledi.

 

 

Çelik, ‘Türkiye’de Kemalisti, Alevisi, Kürt kökenlisi hep birlikte AKP’ye karşı omuz omuza. Ancak hala Avrupa’da farklı gruplar biraraya gelmekte zorlanıyor. Amaç, AKP iktidarına karşı olmak değil mi? Gençler olarak bunu sorgulamalıyız! Neden biraraya gelmiyorsunuz? Türkiye’de genç arkadaşlarımız hayatını kaybediyor, yaralanıyor. Bizler burada hergün sokakta  bültenler dağıtacağız.çSiz de bu konuda birşeyler yapın’ dedi.

 

Konuşmaların ardından ozan Şafak Altun, Hamburg’lu sanatçılardan Sevgi Polat ve Leman Stehn sevilen eserleri seslendirdiler.