Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung’da yer alan habere göre ve redaksiyon tarafından ismi Ersin Keser olarak değiştirilen Türk pilotun Almanya’da sığınma başvurusuna olumlu yanıt geldiği bildirildi.

Haberde Türk pilotun Almanya’da NATO üssünde görev yaptığı ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra görevine son verildiği belirtilirken, yine Türk pilotun ifadesine göre çoğunluğu Almanya’da görev yapan 150  NATO askerinin iltica başvurusunda bulunduklarına   dikkat çekildi.

FAZ’de yer alan habere göre 2017 yılının ilk aylarından bugüne kadar 2000 Türk vatandaşı Almanya’ya sığınma talebinde  bulundu.

Türk pilot Alman gazetesine verdiği demecinde Almanya’da da Erdoğan yanlılarının olası bir saldırısından korktuğunu ifade ederek kendisini burada da güvende hissetmediğini söyledi.

Haberi yazan Alman gazeteci Andreas Erb Türk pilot ile ilgili ‘ E.K yabancı bir ülkede güven içinde yaşamak istiyor. Almanca kursuna bile gitti. NATO’da savaş uçağı kullanan ve yüksek maaşlı pilot şimdi Almanya’da küçlük bir aylıkla yaşamak zorunda’ şeklinde yorum yaptı.

Türk pilot Alman gazetesine verdiği demecinde ‘Almanya’da kalmamış olsaydım şimdi Türkiye’de cezaevinde olacaktım. Burada mahkemelerde dolaşmak ve kötü muamale görmeksizin arkadaşlarım ile birlikte olma olanağım var’ dedi.

Alman Bild gazetesi önceki gün de 15 Temmuz darbe girişimine karışan 2 Türk generalin Almanya’ya sığınma başvurusu yaptıklarını duyurmuştu. Haberde, Türk generallerin sığınma başvurusunun ardından Giessen bölgesindeki geçici yerleşim bölgelerine gönderilecekleri bildirilmişti.

Süheyla Kaplan/ Avrupa Postası