Köln'de İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'na (IGMG) bağlı Fatih camide İslamiyet’i seçerek Müslüman olan Alman vatandaşı Martina Baykal, Müslüman olma kararı verdikten sonra çevresindeki herkesin desteğini aldığını söyledi.

Baykal, eski eşinin Müslüman olduğunu, o yüzden İslamiyet’i biraz tanıdığını, daha sonra yaptığı araştırmalar sonunda Müslüman olmaya karar verdiğini dile getirdi. Baykal İslamiyet’i seçmesinde Fatih Cami imamı Mustafa Topatan'ın da büyük emeği olduğunu, kendisine İslam’la ilgili bilgilendirici ve güzel bilgiler verdiğini dile getirdi. Martina Baykal ayrıca zamanla dinini daha detaylı şekilde öğreneceğini ve dininin emrettiklerini tamamen yerine getirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

 

Yapılan törende İslamiyet’i anlatan ve Martina Baykal'a Arapça ve Almanca olarak Kelime-i Şahadet getirterek Müslüman olmasına sebep olan din görevlisi Mustafa Topatan, özellikle son yıllarda Almanların İslam’a yöneldiğini, bunun da kendilerini sevindirdiğini söyledi. Yapılan ihtiya töreninin ardından Mustafa Topatan, Müslümanlığı seçen Alman Martina Baykal'a İslam dinini seçtiğine dair yazılı bir akit ile dini bir kitap hediye etti.