Münih Belediye Başkanı Christian Ude, sağlık durumları bozulan ve bilinç kaybına uğrayan 20 kişinin eyleme son vermek zorunda kaldığını söyledi.
Almanya'nın Münih kentindeki Rindermark meydanında geçtiğimiz Cumartesi'den bu yana çoğu Pakistan ve Nijeryalı 55 mülteci, siyasi sığınma hakkı, mülteci kamplarındaki koşulların düzeltilmesi ve seyahat özgürlüğü talebiyle açlık grevi başlattı.

Yapılan açıklamaya göre, şimdiye kadar 21 mülteci baygınlık geçirdi, 6'sı hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlar, tedavi ardından açlık grevinin yapıldığı Rindermark'a döndü.
Alman gazetecilere açıklama yapan açlık grevlerinin sözcüsü Aşkan Karasami, Almanya’nın kendilerine mülteci hakkı tanımasını istediklerini anlatırken, “Hükümet 21’inci Yüzyıl’da, belgeler mi daha önemli, insan hayatı mı? Diye bir seçim yapmak zorunda” dedi. Karasami, mülteci kamplarında izole bir yaşama mahkum edildiklerini, seyahat özgürlükleri olmadığını, en küçük bir hatada sınır dışı edilme tehdidiyle karşılaştıklarını savundu.

Eylemcilerin isteklerini belirten panoya yazdıkları arasında Türkçe “Hiçbir insan illegal değil” yazısı da göze çarparken, açlık grevi yapanların  Suriye, İran Afganistan ve Bangladeşli oldukları belirtildi. Su içmeyi de kabul etmeyen eylemciler ile ilgili haberler Alman kanallarında yer alırken, son 1 yılda Almanya’ya iltica başvurusu yapanların sayısının yüzde 73 arttığı açıklandı.