Ingolstadt'ta bulunan ve İslam Kültür Merkezleri Birliği'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İmam-i Azam Camii'nde FEST IN 2012 adında düzenlenen etkinlik, bölgede yaşayan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

ÇOK SAYIDA ALMAN SİYASETÇİ DE KATILDI

CDU/CSU Ingolstadt Milletvekili Reinhard Brandl, Ingolstadt teşkilat başkanı Prof.Dr.J. Genosko gibi çok sayıda Alman siyasetçinin davetli olarak katıldığı şenlikte, İslam Kültür Merkezleri Birliği Münih bölge sorumlusu Erdoğan Şen, İmam-i Azam Camii Dernek başkanı Yunus Kambur, T.C. Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşesi Dr.Ali Ünal ve Münih belediyesi meclis üyesi Ender Beyhan Bilgin hazır bulundu.

Binlerce vatandaşın akin ettiği şenliğe, Türkiye'den halı dokuma, üflemeli cam sanatı ve hat yazı sanatı gibi ustalar da davet edildi.

Çocuklar arasında düzenlen birbirinden farklı yarışmalar da, şenliğin coşkusu artırdı.Ezan okuma yarışmasına katılan minik çocukların ezan okuma gayreti, şenlik alanında bulunan vatandaşlardan büyük alkış aldı.Şenlik alanına kurulan stanlarda sergilenen onlarca yemek ve tatlı çeşitleri, katışımcılar tarafından oldukça ilgi gördü.

Senlige katilan cok sayidaki Alman siyasetci, İmam-i Azam Camii'ni ziyaret etmeyide ihmal etmedi.

Geniş programıyla davetlileri memnun eden şenlikle ilgili konuşan T.C. Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşesi Dr. Ali Ünal, "Böylesine güzel etkinlikler, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın buluşmasına, tanışmasına ve kaynaşmasına vesile oluyor.Vatandaşlarımız kültürlerini yaşayarak, gelecek nesillere de aktarıyorlar ve bizde bu tür girişimleri destekliyoruz" dedi.

Şenlikte ayrıca tarihci ve gazeteci Dr. Latif Çelik, Almanya'ya göçün ellinci yılı nedeniyle bir sunum yaptı.



(SS)