Süheyla Kaplan
 
Christian Ude'nin bu görevi fahri olarak üstleneceği belirtilirken, Maltepe Belediyesi'nde de kendisine ait bir odası olacak ve çalışmalarını buradan yürütecek. 

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG : UDE POLİTİKAYA TEKRAR DÖNDÜ



Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi Christian Ude'nin 25 yıllık Belediye Başkanlık görevini sona erdirmesinin ardından Münih kentinden uzun yıllar tanıdığı gazeteci dostu Ali Kılıç'a danışmanlık hizmeti vereceğini yazdı. 

Ude için ilçe belediye başkanlığı demek büyükşehir belediye başkanlık demek. O nedenle sorumluluğu daha fazla. 



KILIÇ İLE UDE'NİN DOSTLUĞU UZUN YILLARA DAYANIYOR 

Maltepe Belediye Başkanı seçilen CHP’li Ali Kılıç ile özel dostluğu olan Christian Ude adına Pülümür Belediyesi 2007 yılında Christian Ude Eğitim ve Kültür Merkezi’ni hizmete sokmuştu.

Türkiye dostu olan Ude, Ali Kılıç ile dostluğunun nasıl başladığını şöyle anlatır : 

1972 yılına dönelim:
Almanya’da işçi olarak çalışan, Pülümür’ün Kaymaktepe köyünden Kamer Kılıç’ın, bazı davalarını Ude takip etmektedir. Dost olurlar. Kılıç kendisini Munzur Dağları’nda kurt avına davet eder. Ude bir arkadaşı ile Tunceli’ye gider, köyde iki hafta konuk olur. Bu arada yabancı olduğu anlaşılmasın diye bıyık bırakır; o günden beri de kesmez.
Ude 33 yıl sonra yapacağı gezisi için şöyle konuşuyor:

‘Bu geziyi hiç unutamam, şimdi de ayrı bir heyecan duyuyorum. 1972′deki ziyaretimde, insanların sıcaklığını ve dostluğunu görünce avcılığı bıraktım o zaman. Köyde o zaman sarışın bir çocuk vardı, ilkokul ikiye gidiyordu, onu kucağıma alıp sevmiştim. Bu çocuk şimdi bizim Münih’teki Türk-Alman Dostluk Federasyonu Başkanı Ali Kılıç’tır. Kılıç’lar, üç kuşaktır dostumdur.’

Münih’te 87 kişi olan Kılıç Ailesi’nin mensuplarıyla her zaman birlikte olur, onları yılbaşı partilerine davet eder. Pülümür Belediyesi, Münih Belediye Başkanı Ude’yi ‘fahri hemşeri’ ilan etti. Bugün İstanbul’a gelecek Ude, Erzurum üzerinden Pülümür’e giderek ‘Bal Festivali’ne katılacak, bu arada adının verileceği Kültür Merkezi’nin temelini atacak. Kabare gösterilerinden elde ettiği parayı merkezin yapımı için Pülümür’e göndereceğini de bu arada söyleyelim.”"

Almanya"nin eski başbakanlarından AKP'ye danışmanlık hizmeti veren Gerhard Schröder gibi petrol doğal gaz danışmanlığı yapmak istemediğini de vurgulayan Ude, bir belediye başkanının herkesi kucaklaması gerektiğini söyledi. 

ALI KILIÇ: UDE BENIM İÇİN ÖNEMLİ BIR FİGÜR

Çiçeği burnunda Belediye Baskani Ali Kılıç ise, Ude'nin kendisi için önemli bir politik figür olduğunu ifade ederek "21 yıllık dostum bana fahri olarak danışmanlık yapacak. Bu danışmanlık hizmetini Türk-Alman ilişkilerinin güçlendirilmesi bakımından da önemsiyorum. Maltepe'ye Avrupa vizyonu kazandırmak ve Ude'nin hümanist anlayışıyla Anadolu hümanizmini birleştirmek istiyorum. Örneğin önceki gün birlikte iftar yemeğinde yoksullara yemek dağıttık" dedi.