Mahmut Özkan / Nürnberg




Bu karardan hareketle ver.di Göçmenler Komisyonu, Kasım 2013 tarihinde ‘’Herkese Seçme ve Seçilme Hakkı’’ kampanyasının ilk adımı olarak konuyla ilgili imza kampanyasının başladığını ilan etti. Kampanyaya  ATiF, DiDF, AGABY Bayern, Dialog der Kulturen e.V, Nürnberg Alevi Kültür Derneği, Fürth İntegrasyon ve Migrasyon Kurumu,  Afro.Alman Derneği, Fürth Yunan Derneği, Genç Sesler Derneği destek verdiler.



Kampanya ile ilgili olarak Mittelfranken ver.di Sendikası Göçmenler Komisyonu 18.07.2013 tarihinde Nürnberg DGB binasında  ‘‘Politik Katılımcılık Hemen Şimdi- Herkese Seçme ve Seçilme Hakkı‘‘ konulu Podyum Tartışması gerçekleştirdi.


Tartışmaya katılan politikacılardan Harald Weinberg MdB (Die Linke),  Angelika Weikert  MdL (SPD), Elke Leo Stadtrat Nürnberg (Bündnis 90 /Die Grünen), Max  Höffkes Stadtrat Nürnberg (CSU) Christiane Alberternst Stadtrat Nürnberg (FDP) izleyicilerin sorularına cevap verirken yer yer zorluk çektiler.


Toplantiya konuk olarak katılan ver.di Federal yönetiminden Eva Weskop-Defaa yaptığı konuşmasında, bir yandan ver.di Federal Göçmenler Komisyonunun kampanyasını tanıtırken, öte yandan da "Seçme ve Seçilme Hakkı"nın önemine dikkat çekti. Hararetli bir atmosferinde geçen toplantıda, 2013 Federal Seçimlerinin yaklaşıyor olması da tartışmaların daha canlı ve aktif geçmesini sağladı.



Özellikle CSU Şehir Meclisinden tartışmaya katılan Max Höffkes’in Partisi’nin görüşlerini yansıttığı göçmenlerin somut talepleriyle örtüşmeyen söylemleri, kampanyayı destekleyen katılımcılarla tartışmalara neden oldu.