Hamburg Türk Toplumu eski başkanlarından ve 1993-1997 yıllarında Hamburg Eyalet Parlamentosu’na (SPD) seçilen Hakkı Keskin, 2005-2009 döneminde ise Sol Parti'den (Die Linke) Federal Parlamento Milletvekilliğine seçilmişti.

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ AKP'YE SES ÇIKARMADI 

Almanya'da üç günlük bir seçim ziyaretinde bulunan Vatan Partisi Genel Başkan 
Doğu Perinçek ve Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Okuyan ile Erol Çakır, Frankfurt ve Berlin'de yapılan konferanslarda konuşmalar yaptılar. Yapılan konferanslarda daha çok CHP'nin eleştirilmesi, AKP ile Perinçek arasında bir anlaşma mı var sorusunu gündeme taşıdı.

KESKİN'E AVRUPA BAKANLIĞI SÖZÜ VERİLDİ İDDİASI

Konferanslarda AKP hükümeti konusunda eleştirilerin yok denecek kadar az gündeme gelmesi dinleyicilerin dikkatini çekti. Silivri mehkemeleri aşamasında hükümetle pazarlık sonucu serbest bırakıldığı gündeme gelen Perinçek'in, Almanya'da beklenen ilgiyi görmediği aktarıldı. Öte yandan bir zamanlar SPD, Sol Parti, CHP ve şimdi de Vatan Partisi'ne üye olan Keskin'e, Perinçek tarafindan Avrupa Bakanlığı sözü verildiği iddia edildi. 



TGH BAŞKANI GÜÇLÜ'YE 'MHP DEĞİŞTİ' RAPORU YAZMIŞTI

Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından rozeti takılan CHP üyesi Hakkı Keskin, sahnede oldukça neşeliydi. Milliyetçi söylemleriyle ve 
son yıllardaki Azerbaycan lobisi etkinlikleriyle tanınan Hakkı Keskin, Yeşiller Partisi'nde "istenmeyen kişi" ilan edilen Hamburg Türk Toplumu Başkanı Nebahat Güçlü'ye "MHP değişti" raporu yazarak destek verenlerin başında geliyordu. 



Masada Doğu Perinçek ile sohbet edenler arasında Berlin CHP ikinci Başkanı Ahmet Tosun, Lübeck 27 Mayıs Derneği Başkanı Remzi Uysal, Hakkı Keskin ve Berlin Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Olcay Başeğmez'in olmaları dikkat çekti.



CHP BİRLİĞİ İKİNCİ BAŞKANI AHMET TOSUN: DAVETİYE GEREĞİ ORADAYDIM

Konuya yönelik görüşünü aldığımız CHP Berlin Birliği ikinci Başkanı Ahmet Tosun, Perinçek ve ekibi ile aynı masada yer almasının kendilerine gönderilen resmi davetiye ile ilgili olduğunu açıkladı. Her türlü milliyetçiliğe karşı olduğunu ifade eden Tosun, konferansta Kılıçdaroğlu'nun eleştirilmesine karşı çıktığını da dile gerirerek, yakın dostlarından HDP de dahil değişik partilere mensup kişilerin varolmasını yaşadığımız Avrupa'nın bir zenginliği olarak değerlendirdi. 

HAKKI KESKİN: 'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ'
 

Konferansa katılarak bir konuşma yapan Almanya Türk Toplumu Onursal Başkanı Hakkı Keskin,
“Atatürk’ün çizgisi bizim inançla, kararlılıkla, hiç ödün vermeden savunmamız gereken çizgidir, bundan dolayı Vatan Partisi'ne üye oldum. Sayın Doğu Perinçek bu olayın önemini bildiği için sürekli olarak vurgulamakta. İşte biz bu nedenle diyoruz ki: Biz, Mustafa Kemal’in askerleriyiz.” dedi.