İkinci devlet kanalı ZDF’de Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un ardından geleneksel yaz röportajı Başbakan Merkel ile yapıldı. Dün akşam yayınlanan röportajda Almanya’da yeniden gündeme gelen Amerika’nın casusluk faaliyetleri ve yakalanan ajanlar konusu ön plana çıktı. Kısa süre önce iki ABD ajanının deşifre olması ve 1 yılı aşkın süreden bu yana NSA’nın Almanya’daki dinleme skandalına ilişkin soru üzerine Başbakan Merkel, ABD yönetimine güvenlerinin sarsıldığını söyledi. Başbakan Merkel, “Amerikalıların bizi haber alma servislerinin kurallara uygun çalışmalarıyla ilgili ikna etmeleri kolay olmayacak. Yine de umutluyum umarım bazı şeyler düzelir” dedi.

Merkel bir soru üzerine AB ve ABD arasındaki serbest ticaret anlaşmasının Almanya’nın yararına olacağını belirtirken, “En çok istediğiniz nedir?” sorusuna, “Sağlıklı kalmak” yanıtını verdi.

Merkel, Brezilya’da Cumhurbaşkanı Gauck ile birlikte Almanya’nın kazanarak şampiyon olduğu karşılaşmayı da tribünden izleyerek coşkuya ortak olmuştu. Maçtan önce yapılan röportajda Merkel, Almanya’nın kazanacağına inandığını söylemişti.