Merkel bir haftada tam 15 ülkenin devlet ya da hükümet başkanıyla mini zirve veya ikili görüşmeler yapacak. Rheinische Post gazetesi Merkel’in 16 Eylül tarihinde yapılacak AB liderler zirvesi öncesinde, ağırlıklı olarak Brexit sonrasında AB’nin geleceği ve sığınmacı kriziyle bağlantılı olarak iç ve dış güvenlik konularını görüşeceğini yazdı.

Merkel ilk olarak bugün(Pazartesi) İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Fransa Devlet Başkanı Francois Hollande ile İtalya’da bir araya gelecek.

Çarşamba günü ise Estonya’ya giderek Başbakan Taavi Roivas ile görüşecek. Cuma günü ise, Prag’da yapacağı temasların ardından Varşova’ya geçecek.

Merkel Polonya Başbakanı Beata Szydlo ile ikili görüşmesinin ardından Visegrad ülkelerinin ( Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya) liderleriyle temaslarda bulunacak. Akşam saatlerinde Berlin’e dönecek olan Merkel, burada Hollanda, Finlandiya, İsveç ve Danimarka liderleriyle görüşecek. Cumartesi günü ise, Slovenya, Bulgaristan ve Avusturya Başbakanlarını ağırlayacak.