Emine SONUGÜR / HAMBURG

Yaz ortasında ve sıcak havaya rağmen protestocular kentin tanınmış gözde Alster Gölü kenarında Jungfernstieg'de biraraya geldiler.
Korona önlemleri yasayı ihlal ediyor

Göstericiler arasında "Antifaşist Eylem" yazılı siyah ve kırmızı bir bayrak ile pankart etrafında toplanan siyah giyinmiş göstericiler de dikkat çekti. Çeşitli konuşmacılar, Almanya'daki korona önlemlerinin Temel Yasanın birkaç maddesini ihlal edeceğini dile getirdiler.

Göstericilerin bazıları maske takmadı

Katılımcıların çoğu yüz maskesi takmadığı ve etkinlik ilerledikçe mesafe korunmadı ve boşluklar küçüldüğü için, polis organizatörlerden bir buçuk saat sonra toplantıyı bitirmelerini istedi. Miting için gereklilikler gözetilmeden ancak gösteri saat 20.00'ye kadar devam etti. Polise göre durum biraz sakinleşti ve mesafe kuralları uygulandı. Gösteri olaysız sona erdi.

Bir kişi saldırıya uğradı

Yetkililerden alınan bilgiye göre, göstericilerin arasında bir kameraman saldırıya uğradı. Bir kişi tarafından yüzüne vurulduğu ifade edildi. Ancak polise göre, gösterici katılımcılarından değildi, masum bir kişi filme alınmaktan rahatsız olduğu için karşı geldiği ve saldırdığı tahmin ediliyor. Konunun aydınlatılması için polis araştırma başlattığına işaret edildi.