Almanya’da Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü’nün Mannheim Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘eğitim, katılım ve demokrasi’ başlıklı geleneksel etkinlikler serisi kapsamında Alman Anayasası’nın 70. yıl dönümünü kutlandı.
DTI, nazi rejimi sonrası, 2. Dünya Savaşı’nın küllerinden çoğulcu ve demokratik Almanya’nın doğumuna vesile olan Alman Anayasası’nın 70. yıl dönümünü, Kunsthalle Mannheim’da özel konukların yanı sıra Trio Divan ve Avrupa Oda Korosu eşliğinde (Chamber Choir of Europe) müzikal bir programla kutladı.
Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann himayesinde düzenlenen kutlama, Mannheim’dan 10’un üzerinde okul ve 350 öğrenciye yönelik programla başladı. Daha sonra Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz ve Prof. Dr. Heribert Prantl’ın Anayasa Günü konuşması konuklara okundu.
DTI Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan (SUNTAT) iş, eğitim ve uyumun Almanya’da önemli hedefler olduğuna değindi ve “İş, gelir demek ve maddi özgürlüğü güvence altına alır. Eğitim, kendine güven demek ve manevi özgürlüğü güvence altına alır. Uyum, birlikte büyümek demek ve siyasi özgürlüğü güvence altına alır” dedi.
Mannheim’da farklı kültürlerin barışçıl biçimde bir arada yaşamasına sanatsal bir vurgu niteliğinde olan Trio Divan ve Avrupa Oda Korosu’nun verdiği konserlerin ardından program son buldu.