TC’nin işgal saldırıları protesto edildi

Rojava’nın da işgalinin ardından, Başur’da da işgal girişimleri devam etmekte. Ve her gün, henüz sayıları dahi net olarak belirlenemeyen sivil köylülerin ölüm haberleri gelmekte.

Bu gelişmelerin ardından Almanya’daki Kürdistan Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) yaptığı yazılı açıklamada: “Her yer Kürdistan, her yer berxweden” şiarıyla Türk Devleti’nin işgal saldırılarına karşı bir direniş başlattıklarını duyurdu. Ve yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi: “Kürt halkına karşı her yerde ırkçı saldırılar, Kürt gençlerinin katledilmesi, Kürt kadınlarına dönük saldırılar, Kürdün mezarlarını bile tahrip eden, Kürdün işyerlerini yıkıp talan eden bu faşizan zihniyetin gözü dönmüştür... Medya savunma alanlarını işgal girişimi, sadece askeri bir eylem değil, Kürt halkına soykırım uygulamanın en önemli planlarından biridir... Bugünlerde yapılan saldırılar sıradan saldırılar değildir...”.

Bu saldırılara karşı, Almanya’nın bir çok şehrinde tüm devrimci-demokratik güçlerin dört gündür birlikte gerçekleştirdikleri mitinglerin ardından, 20 Haziran’da; Berlin, Frankfurt, Saarbrücken, Trier, Gießen, Siegen, Münih, Stuttgart, Freiburg, Nürnberg, Düsseldorf, Hamburg, Kiel, Lübeck ve Hannover olmak üzere, yaklaşık 20 şehirde ağırlıklı olarak miting-yürüyüşler gerçekleştirildi.

Miting-yürüyüşlerde yapılan konuşmalarda genel olarak: “2014 yılından itibaren bölgede sayısız isim adı altında sayısız operasyon gerçekleştirilmiştir. Mahmur Kampı’na yönelik saldırılar ilk değildir. Henüz Nisan ayında Mahmur Kampı çevresinde gerçekleştirilen operasyonlarda 3 sivil hayatını kaybemiştir. Ve şimdi bu operasyonlar bir işgal niteliğinde sürdürülmekte, ölü ve yaralıların sayısını dahi öğrenemediğimiz bir soykırım gerçekleştirilmektedir. Bu saldırılara destek veren NATO ülkelerini ve özellikle yaşadığımız ülke olan Almanya’yı Türkiye’ye verdikleri silah yardımını kesmeye, bu açık soykırıma dur demeye çağırıyoruz” denildi.

Haber ve Foto: Ganime Gülmez / Gießen