Alman barış inisiyatifleri,VVN, (Nazi dönemi takibata uğramışlar derneği) DFG/VG, Sol Parti, DKP (Almanya Komünist Partisi) Schleswig Holsten kürt inisiyatiflerinin Lübeck şehir merkezinde ortaklaşa düzenledikleri bir gösteriyle ,bugün (Salı) 300 araç ve 130 Konteyner malzemenin Danimarka bandıralı gemilerle Türkiye'ye transportunu protesto ettiler.


Danimarka bandıralı Suecia Seaways Ro-Ro gemisine yüklenecek olan Amerikali silah tekellerinden Raytheon ve Lockheed tarafından üretilen Patriot füze bataryaları kararı, Alman Parlamentosunda geçtiğimiz aralık ayında Yeşiller, SPD, CDU/CSU'nun desteğiyle yasalaşmıştı.Almanya'daki demokratik kitle örgütlerinin yanında, Eyaletler ve Federal parlamentodaki Türkiye kökenli vekillerinin suskunluğu ise pek anlaşılır değil.

Toplam 360 Alman askeri eşliğinde 300 araç ve 130 konteyner askeri malzemeyle bugün (salı) Lübeck yakınlarındaki Travemünde limanından Türkiye'ye (İskenderun) gönderilecek olan geminin 21 Ocak'ta İskenderun'a varacağı açıklandı. Oradan da Maraş'a gönderilecek olan toplam sayısı 1200 olarak açıklanan ABD,Hollandalı ve Alman askerlerinin Türkiye'yi "olası Suriye saldırısına" karşı koruyacakları belirtilmektedir.