İstanbul’da Taksim’de "Onur Yürüyüşü" yapmak isteyen LGBT’lilere polis tarafından uygulanan şiddet Alman siyasiler ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Türkiye’nin Berlin Büyükelçliği önünde protesto edildi. 

Gökkuşağı rengindeki bayraklar ile Büyükelçilik önüne gelen Sol Parti Milletvekili Hakan Taş, Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck ve protestocular "Dönmüyoruz, Dönmüyoruz. Biz Bu yoldan dönmüyoruz" şeklinde slogan attı. Protesto mitinge  yönetmen ve yapımcı Mustafa Altıoklar da destek verdi. 

Taş, "Gökkuşağı renklerini kana bulamak isteyenler yanılıyor. Türkiye’de katliamlara, yasaklara bir an önce dur denilmeli. Alperen Ocakları, ülkücüler, faşist ve gerici zihniyetteki güçler Onur Yürüyüşü’nden önce AKP hükümetine çağrıda bulunarak bu yürüyüşe izin vermeyin, yoksa biz gerekeni yaparız şeklinde tehdit ettiler. Valilik de Alperen Ocakları gibi geçmişi belli örgütlere boyun eğerek yürüyüşü yasaklama kararı aldı.”

AB, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİ DERHAL DURDURMALI

Hakan Taş “İnsan haklarının olmadığı, demokrasinin tam yerleşmediği bir ortamda eşcinsellerin haklarından da söz edemeyiz. AKP hükümeti eşcinselleri hastalıklı, ise yaramaz ve suçlu olarak görmekte. Türkiye’de daha fazla katliamların yaşanmasına artık birilerinin dur demesi gerekiyor. AB Türkiye ile ilişkilerini derhal durdurmalı. Eşcinsellerin bazı var olan haklarını AKP iktidarı ortadan kaldırmıştır” dedi.

Süheyla Kaplan / Almanya