İşadamı Yusuf Şen'e ait salonun açılışında Leman Sam, Volkan Konak ve İsmail Altunsaray sahne aldı. Açılışa Türkiye ve Almanya'dan çok sayıda siyasetçi ve bürokrat katıldı. Galada ilk sahneye çıkan İsmail Altunsaray birbirinden güzel türküler seslendirdi.


Daha sonra sahneye Leman Sam çıktı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Leman Sam, Ağladıkça, Şu Metris'in Önü, Anladım ki Hiç Kimse Sen Değil ve O Bir Yolcu Sen Bir Hancı gibi parçaları seslendirdi.


Leman Sam
bir ara, parçalarına eşlik eden dinleyicilerin arasına karışarak onlarla fotoğraf çektirdi. Gecenin sonunda, Karadenizli sanatçı Volkan Konak sahnedeki yerini aldı. Konak, birkaç parça okuduktan sonra sahneye Leman Sam'ı davet etti ve düet yaptılar. Volkan Konak yaptığı Karadeniz esprileriyle de konukları güldürdü. Daha sonra sanatçılar, siyasetçiler ve bürokratlar sahnede hep birlikte açılış kurdelesini kestiler. 


İşadamı Yusuf Şen şunları söyledi: “Birinci kuşak Türkler'in Almanya'nın kalkınmasında büyük katkıları var. Onların çocukları ve torunları da onlardan aldıkları terbiye ve eğitimle bugünün Avrupa'sında hayatın her alanında büyük başarılara imza atıyorlar. Artık Almanya'nın her şehrinde akademisyenlerimiz, işadamlarımız, doktorlarımız, yöneticilerimiz var.”